Jeugdvriendinnen: “Ondanks de afstand blijft onze vriendschap enorm sterk”

Door Isabelle Ignoul

Op ons Libelle Vriendinnen-platform kun je fantastische nieuwe vriendinnen leren kennen, maar er zijn natuurlijk ook vriendschappen die al heel wat jaren meegaan. Zoals die van jeugdvriendinnen Kim (31) en Renée (31). Hun jarenlange hechte vriendschap overwint zelfs moeiteloos de grote afstand; Kim woont al jaren in Londen.

Samen babysitten

Kim: “Ik kende de zus van Renée wel, maar Renée zelf eigenlijk niet. Tot we toevallig tegelijkertijd aan het babysitten waren op kindjes die naast elkaar woonden. Ik had er 5 onder mijn hoede, Renée 4. Die kindjes waren ook bevriend met elkaar en liepen geregeld via een gemeenschappelijk hekje in de tuin naar elkaar om te spelen. Zo zijn we aan de praat geraakt en het klikte meteen. Het was de start van een mooie vriendschap.”

jeugdvriendinnen

Over de grenzen heen

Kim: “We houden beiden van reizen en het is fijn dat we dat al samen hebben kunnen beleven. Een van de hoogtepunten zijn onze trips naar Japan en Oman. Echte avonturen! En dat is heel bijzonder om samen te delen. Maar ook als we niet met elkaar op reis zijn, blijft onze band ontzettend hecht en sterk. Toen we beiden op Erasmus waren bijvoorbeeld. Of toen ik een jaar op wereldreis ging of nu ik al zes jaar in Londen woon. Renée is nog steeds de eerste die ik bel of mail als er iets is. Hele boekwerken heb ik van onze schrijfsels naar elkaar.” (lacht)

Renée: “Maar uiteraard blijft het niet bij mailen en bellen alleen. Zo komt Kim speciaal vanuit Londen om de eerste verjaardag van mijn zoontje te vieren. En helpt ze ons verhuizen, terwijl ze niet bepaald om de hoek woont. Ook onze mannen vinden het belangrijk dat we elkaar zo veel mogelijk blijven zien. Zo kreeg ik van mijn man een weekend ‘ontspannen in Londen’ cadeau toen hij veel in het buitenland zat voor zijn werk en ik de zorg voor onze zoon even alleen heb gedragen. Hij stuurt me naar Kim omdat hij weet hoe belangrijk het voor ons is en hoe ontspannen ik daarvan thuiskom.”

jeugdvriendinnen

Betrokken blijven

Kim: “Op die manier blijven we enorm betrokken in elkaars leven en dat is volgens mij heel belangrijk voor een vriendschap. Ondanks dat we zo’n verschillende levens leiden, zijn we er altijd voor elkaar. We creëren die betrokkenheid echt, maar stellen ons ook open naar elkaar. Dat vind ik zo bijzonder, want als je elkaar niet vaak ziet, is het toch makkelijker om grote of kleine momenten met anderen te delen. Maar wij doen alle twee de moeite om elkaar bij alles te blijven betrekken. We hoeven ook niet per se  dezelfde ervaringen te hebben om elkaar te begrijpen en te steunen. Naar elkaar luisteren is vaak al genoeg.”

Renée: “Daar ben ik het helemaal mee eens. Ondanks de afstand is onze band altijd erg bijzonder en hecht geweest. Blijven investeren in de vriendschap en moeite doen is essentieel.”

Getuige van het huwelijksaanzoek

Kim: “Één van onze meest bijzondere momenten is toch wel het feit dat ik erbij was toen Renée ten huwelijk werd gevraagd in Sevilla. Ik vond het een enorme eer om zo’n emotioneel en groots moment van dichtbij mee te maken. Daarna vroeg ze me om ceremoniemeester te zijn en toen haar zoontje geboren werd, was ik – na de familie – de eerste die ze belde. Die mooie momenten koester ik enorm.”

Samen oud worden

Kim: “Ik ben zo blij met Renée als vriendin. Ik waardeer onze vriendschap heel erg en hoop dat – als we later oude vrouwtjes zijn – nog steeds samen thee drinken uit Blond-servies en het leven evalueren.” (lacht) Daarnaast hoop ik dat we samen nog leuke vakanties zullen plannen. Misschien in een andere vorm dan onze lange vakanties, maar gewoon de tijd nemen om een aantal dagen bij elkaar te zijn. Het is zo’n oplaadpunt en onderbreking in onze dagelijkse levens. Het geeft ons ook de tijd om echt dieper in te gaan op dingen of gewoon om lekker te gek te doen met elkaar.”

Renée: “Kim is zo heerlijk eerlijk, erg lief en iemand op wie ik altijd kan rekenen. Dat waardeer ik enorm aan haar. Ze voelt als familie. Ik ben trots op wie ze was 15 jaar geleden en wie ze vandaag is geworden. En het meest trots ben ik op onze mooie vriendschap!”

Foto’s: eigendom vriendinnen

Lees volgende week het verhaal van jeugdvriendinnen Corry en Chantal!

Ben je op zoek naar een leuke vriendin? Schrijf je in op ons Libelle Vriendinnen-platform!

Meer lezen over jeugdvriendinnen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content