Mijn verhaal: Els werd verkracht door een vriend

Mijn verhaal: Els werd verkracht door een vriend
Getty Images

Tijdens de lockdown werd Els onbaatzuchtig geholpen door een oude vriend. Tenminste: dat dacht ze. Maar toen ze na een vreemde avond lag te slapen, werd ze brutaal door hem misbruikt.

Els (50):Sinds ik vorig jaar een zwaar verkeersongeval heb gehad, moet ik leven met fysieke beperkingen. Van de ene dag op de andere veranderde ik van een zelfstandige, zelfredzame vrouw in iemand die niet of nauwelijks kan stappen en die hulp nodig heeft bij het eten, drinken, wassen en aankleden. Ik kamp onder andere met spasmofilie, een rugletsel en het syndroom van Sudeck. Daardoor heb ik bijna constant pijn en wil de linkerkant van mijn lichaam niet meer mee.

“Ik dacht: ‘Hij is echt veranderd, hij is veel kalmer dan vroeger’ “

Toen de coronacrisis uitbrak, werden mijn behandelingen in de pijnkliniek een tijd on hold gezet en zat ik plots zonder huishoudhulp. Als je alleen woont en grotendeels afhankelijk bent van anderen, is dat een ramp. Mijn twee volwassen kinderen komen geregeld langs en zijn er voor me als ik hen nodig heb, maar ze hebben hun eigen gezin. Ik was dus dankbaar toen een vriend van vroeger voorstelde om op bezoek te komen en me te helpen. We waren elkaar een tijdje uit het oog verloren, maar via sociale media kwamen we opnieuw met elkaar in contact.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)