Mijn verhaal: Marianne heeft al jaren een slik- en stikfobie

Mijn verhaal: Marianne heeft al jaren een slik- en stikfobie
© Getty Images

Slikken is een proces dat we meerdere keren per minuut doen, zonder er eigenlijk bij stil te staan. Maar wat als je elke dat je slikt, bang bent om te stikken? Het is een angst waar Marianne (56) al jarenlang mee leeft. Dit is haar verhaal:

Marianne: “Ik herinner me nog goed het moment waarop het begon: ik was onderweg naar mijn vader die in het ziekenhuis lag, en stond met mijn auto voor een rood licht, toen ik van mijn flesje water wilde drinken. Maar dat lukte me niet. Mijn keel zat dicht: ik kreeg het water niet doorgeslikt. Ik schrok, maar was niet in paniek. Die angst nam toe toen het me erna nog enkele keren overkwam. Sindsdien is het chronisch en wordt het alsmaar erger. Ik vind mezelf vaak belachelijk, maar als ik besef hoe mijn slik- en stikfobie me al jaren in de greep heeft – eten en drinken zijn een opgave, zelfs speeksel doorslikken is onmogelijk – dan is het allesbehalve om te lachen.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)