Mijn verhaal: Valerie lijdt aan een posttraumatische stressstoornis

Mijn verhaal: Valerie lijdt aan een posttraumatische stressstoornis
Getty Images

Toen Valerie een gewapende overval meemaakte, had ze nooit verwacht dat het haar zeven jaar later nog zou achtervolgen. Toen ze hulp zocht bij een psycholoog, was die meteen duidelijk: ze lijdt aan PTSS, een posttraumatische stressstoornis.

Valerie (47): “Soms zou ik willen dat posttraumatische stress zichtbaar was, dat het gewoon op mijn voorhoofd geschreven stond. Mensen zien niet hoe moeilijk ik het heb, en de meeste vragen er ook niet naar. Ze zien mij panikeren bij het kleinste geluid, als iemand op het raam tikt of als er een onbekende voor de deur staat, en ze denken waarschijnlijk: wat een aansteller. Maar de reden daarvoor is terug te brengen tot één verschrikkelijke dag waarop mijn brein onherstelbaar is beschadigd en ik mezelf helemaal ben kwijtgeraakt.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Ook deze lezeressen doen hun verhaal:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)