Mijn verhaal: Sofie was een van de twaalf juryleden in een assisenproces

Mijn verhaal: Sofie was een van de twaalf juryleden in een assisenproces
Getty Images

Sofie (33): “‘De procureur des Konings draagt u op uw plicht van gezworene persoonlijk te vervullen.’ Pas nadat ik voor de derde keer de brief las, besefte ik dat ik werd opgeroepen als kandidaat-jurylid voor een assisenzaak. Een man moest terechtstaan voor doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen aan een peuter van nog geen drie jaar oud. Zijn eigen stiefdochter. Stiekem hoopte ik héél hard dat ik bij de laatste twaalf juryleden ging eindigen. Om eens de andere kant van zo’n verhaal te horen, en om de hele historie achter zo’n proces te zien. Maar ik was wel realistisch: als kleuterleidster in het bijzonder onderwijs maakte ik weinig kans. Iedereen zei het. Het slachtoffer was een peuter, even oud als de kinderen die ik dagelijks in mijn klas had. Dat maakte me kwetsbaar.

Wil je graag verder lezen?
Dan vragen wij je om eenmalig een gratis account aan te maken. Vanaf dan krijg je ongelimiteerd toegang tot al onze artikels en video’s.

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)