Mijn verhaal: Wendy wacht al sinds de eerste lockdown op borstprotheses

Mijn verhaal: Wendy wacht al sinds de eerste lockdown op borstprotheses
© Getty Images

Door de coronapandemie kwam de capaciteit van onze ziekenhuizen zwaar onder druk te staan. Hierdoor werden niet-dringende ingrepen uitgesteld en belandden heel wat patiënten op de wachtlijst. Zo ook Wendy (41), die al maandenlang  wacht op een borstreconstructie. 

“Het went niet: ik zie eruit als een meisje van twaalf. Ik wil echt niet dat mijn man of kinderen me nu naakt zien”

Wendy: “Mijn zus kreeg borstkanker toen ze amper 36 jaar was. Omdat ze nog zo jong was, stelde de oncoloog voor om een genetisch onderzoek te laten doen. Daaruit bleek dat het om een borstkankervariant ging die erfelijk is. De dokter vertelde dat er een grote kans was dat ook mijn moeder en ik datzelfde borstkankergen zouden dragen. Een test zou uitsluitsel geven. Vol moed, maar met een bang hartje trokken mijn moeder en ik naar het UZ Gent voor een bloedstaal. Toen de dokter mijn zus een tijdje later opbelde met de vraag of we allemaal samen op consultatie konden komen, wist ik hoe laat het was. Ik ben verpleegkundige, dan ken je de gang van zaken nu eenmaal iets beter. Tijdens het gesprek volgde er goed en slecht nieuws. Moeder was negatief, maar ikzelf positief. Terwijl het nieuws stilletjes tot me doordrong, belde ik mijn man op. Hij twijfelde geen seconde. ‘Leg meteen alle nodige behandelingen en consultaties vast’, zei hij. ‘Je hebt geen keuze, Wendy. We moeten hier samen door.’

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)