SOS familie: “Al twee jaar zien we onze kleinkinderen niet meer. Wij gaan kapot van verdriet”

SOS familie: “Al twee jaar zien we onze kleinkinderen niet meer. Wij gaan kapot van verdriet”
Getty Images

In deze rubriek komen moeilijke familieproblemen aan bod waarmee onze lezeressen kampen. Elke betrokkene schetst zijn of haar verhaal, en de bemiddelaar weet raad!

Wat zegt oma Suzanne?

“Grootouders mogen hun kleinkinderen toch een beetje verwennen?”

Suzanne (62): “Wij gaan kapot van verdriet. Al twee jaar zien we onze kleinkinderen van tien en acht jaar niet meer. Wij hebben nochtans veel voor hen gezorgd. De kinderen kwamen elke woensdagnamiddag langs na school. We aten dan iets lekkers en Robert bracht hen naar hun hobby’s. ’s Avonds kwamen Bart en Lies hen halen en aten ze hier iets. De laatste woensdagavond dat de kinderen hier waren, was er een kleine discussie. Ik had voor iedereen verse chocomousse gemaakt, maar Jules mocht van zijn mama geen dessert omdat hij zijn wortelen aan de kant had geschoven. Ik had medelijden en gaf hem stiekem in de keuken zijn chocomousse. Lies kwam erachter en ik kreeg de volle laag: dat ik moest stoppen met haar gezag te ondermijnen, dat ik de kinderen verwende en dat ze dat beu was. Ik zag Bart kijken, maar hij zei geen woord. Ik heb mij nog verontschuldigd, maar ze zijn boos vertrokken. Nadien heb ik nog gebeld met onze Bart, maar hij zei dat de kinderen niet meer zouden komen. Ze hadden er genoeg van dat ik hun opvoedingsprincipes aan de kant schoof. Ik mis de kinderen, ik bedoelde het toch allemaal goed? Grootouders mogen hun kleinkinderen toch een beetje verwennen? Het ligt allemaal aan die Lies, die ons nooit heeft kunnen verdragen. Ik heb nooit begrepen wat Bart in haar zag.”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)