SOS opvoeding: “We kunnen onze dochter op geen enkele manier geruststellen. Volgens ons heeft ze faalangst.”

SOS opvoeding: "We kunnen onze dochter op geen enkele manier geruststellen. Volgens ons heeft ze faalangst.”
Getty Images

Emine, de veertienjarige dochter van Osman en Karen, krijgt hartkloppingen en hoofdpijn als ze een opdracht voor school moet indienen. Hoe kunnen ze haar helpen?

Wat zegt mama Karen?

“Als ze een rekensom niet meteen kan oplossen, loopt ze boos weg”

Karen (40): “Het gaat al een tijdje niet zo goed met Emine, en door corona is het nog verergerd. Emine volgt nu twee dagen in de week thuis les en drie dagen op school.
We merken dat ze gigantisch veel uren spendeert aan schoolwerk en toch heeft ze regelmatig een onvoldoende omdat ze haar opdracht niet op tijd ingediend heeft of op toetsen bepaalde vragen blanco laat. Nog meer dan vroeger vraagt ze ons ook voortdurend om haar op te vragen of opdrachten na te lezen.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

MEER OPVOEDINGSKWESTIES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)