7x tips om te besparen op je boodschappen

7x tips om te besparen op je boodschappen
©GettyImages

Je budget in de gaten houden tijdens het winkelen kan lastig zijn. Dankzij deze tips is het niet zo moeilijk om te besparen op je boodschappen.

1. Kijk eerst in je voorraadkast

Controleer, voor je naar de supermarkt vertrekt, eerst je voorraadkast. Het heeft geen zin om tomatenblokjes te kopen als je nog 3 blikken in voorraad hebt. Probeer je kast regelmatig op te ruimen, zo weet je precies wat je in huis hebt.

2. Gebruik je diepvriezer optimaal

Duik minstens 1 keer per week in de diepvriezer. Spaghettisaus, stoofvlees, soep of saus: je maakt het met veel plezier op voorhand klaar en stopt het in de diepvriezer, maar komt het ook ooit weer uit?

3. Vermijd kant-en-klare maaltijden

Oké, na een lange werkdag kan zo’n ‘pakjeslasagne’ smaken, maar probeer dit te beperken. Niet alleen zijn kant-en-klare maaltijden een aanslag op je portemonnee, ze bevatten veel meer zout en bewaarmiddelen. Onze boodschap: 1 keer koken, 2 keer eten.

4. Ga naar de markt

Breng een bezoekje aan je wekelijkse markt: gezellig en goedkoop. Je ontdekt er niet alleen nieuwe soorten groenten en kazen, als je aan het einde van de dag gaat, krijg je vaak korting, omdat de marktkramers dan aan het inpakken zijn.

5. Koop verse sla

Eenmaal geopend, zal voorverpakte sla snel bederven. Een gewone krop sla kun je langer bewaren en ook verwerken in soep, mochten de blaadjes er na een tijdje toch wat verlept uitzien.

6. Maak je eigen charcuterie

Met een blik tonijn en enkele hardgekookte eieren maak je in no-time een tonijnsalade waarin meer zit dan enkel mayonaise. En een restje rosbief smaakt de volgende dag lekker koud op de boterham.

7. Brood is broodnodig

Verwacht niet dat je met 2 personen een volledig brood per dag eet. Koop enkele broden per week en vries ze in hun geheel of meteen in aparte porties in. Verwerk de restjes brood in broodpudding of gebruik het fijngemalen als broodkruim.

Lees ook zeker deze handige tips

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)