Gebruik je muffin-bakvorm ook voor 6 andere dingen

Heb je een muffin-bakvorm, maar maak je eigenlijk niet zo heel vaak muffins? Geen zorgen, je kunt hem na het lezen van dit artikel voor heel wat andere dingen beginnen gebruiken.

1. Extra grote ijsblok

Met je bakvorm kun je vanaf nu extra grote ijsblokken maken. Vul de vorm met water en zet hem in de vriezer. Zo krijg je na enkele uren XXL ijsblokken. Deze ijsblokken zijn handig om bijvoorbeeld een hele kan water koud te houden.

2. Soep invriezen

Wanneer je soep in een grote hoeveelheid invriest, komt het er altijd als een grote blok uit. En dan is het moeilijk om het in kleinere porties te ontdooien. Je muffinvorm is nu de perfecte oplossing. Het is sneller en je hoeft niet alles in één keer te ontdooien!

3. Miniquiche

Je kunt met je muffinvorm miniquiches maken. Beboter de vormen en bestuif ze met wat bloem alvorens je het beslag erin doet.  Het enige wat je nodig hebt: 6 plakjes bladerdeeg, 2 el melk, 2 el bloem, 1 ei, 100 gr verse room, brie of spek en peper en zout.

4. Eitje koken

Je kunt eieren koken met een muffinvorm door ze erin te leggen en 30 minuten in de oven te laten garen (op 160 graden). Laat de eieren na een halfuurtje schrikken in koud water et voilà: klaar is je ei.

5. Organizer

Een muffinvorm is ook heel handig om je sieraden in op te bergen. Sorteer alle oorbellen, armbandjes en haarspelden zodat ze niet in de knoop geraken. Steek vervolgens de muffinvorm in je ladekast. Nooit meer chaos!

6. Of je maakt er spaghetti mee (op een originele manier)

Bron: LibelleNL, beeld: Shutterstock

Lees ook:

Partner Content