© Getty Images

11 dingen waarvoor je een haardroger ook kunt gebruiken

Een haardroger gebruiken we in de eerste plaats om onze haren te drogen, maar wist je dat je met dit multifunctionele toestel nog véél meer kunt doen?

1. Condens van je spiegel blazen

Is je badkamerspiegel helemaal beslagen na het douchen? Blaas erover met je haardroger en de condens verdwijnt meteen, zónder strepen.

2. Strijken

De grote strijk kun je er natuurlijk niet mee doen, maar je kunt er wel snel kreuken mee uit je bloesje of T-shirt halen. Hang je kledingstuk op een kapstok, blaas erover met de haardroger en trek eraan tot de plooien eruit zijn.

3. Stickers verwijderen

Niets zo vervelend als stickers die je niet (helemaal) van een bord, glas, doosje of ander item krijgt. Blaas er met de haardroger warme lucht op zodat de lijm smelt. Daarna kun je het stickertje er snel en probleemloos aftrekken.

4. Sokken opwarmen

Een goeie tip voor wie altijd koude voeten heeft: blaas eerst met een haardroger wat warme lucht in je sokken. Trek vervolgens deze lekker warme sokken over je voeten. Zalig!

5. Nagellak drogen

Geen geduld om je nagellak aan de lucht te laten drogen? Versnel dan het droogproces door met de haardroger over je nagels te blazen. Zet je apparaat wel op de koude stand.

6. Diepvries ontdooien

Is je diepvries toe aan een grote schoonmaakbeurt? Hem laten ontdooien kan een tijdje duren. Je kunt het proces versnellen door er met een haardroger in te blazen. Let er wel op dat je toestel of het snoer niet nat wordt.

7. Brillen buigen

Heb je een (goedkope) leesbril gekocht, maar zit hij niet helemaal goed aan je oren? Dan kun je het uiteinde van de pootjes verwarmen met je haardroger. Door de hitte wordt de kunststof buigbaar en kun je ze in de gewenste vorm buigen.

8. Waskrijt verwijderen

De kinderen kleuren wel vaker buiten de lijntjes, op de kinderstoel bijvoorbeeld of zelfs op de muren. Geen paniek! Blaas warme lucht op het waskrijt, totdat je het weg kunt vegen met een vochtig doekje.

9. Taart doen glanzen

Vraag je je soms af hoe je het glazuur op je taart meer glans kunt geven? Blaas er dan eens over met je föhn, totdat het een heel klein beetje smelt. Eenmaal de toplaag is gesmolten, zal de taart mooi glanzen!

10. Natte schoenen drogen

Krantenpapier helpt om natte schoenen te drogen, maar dat duurt iets langer. Door met een haardroger in je schoenen te blazen, kun je ze sneller droog maken.

11. Schroeven losdraaien

Zit een schroef te stevig vastgedraaid? Blaas er even warme lucht over met de haardroger en je zult ‘m veel gemakkelijker kunnen losdraaien.

Meer huishoudtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content