© Getty Images

6 etenswaren waarmee je ook kunt schoonmaken

Vlekverwijderaars, geurbestrijders, glasreinigers… Voor iedere poetstaak bestaat er wel een product. Maar wist je dat je ook heel wat schoonmaakmiddeltjes gewoon in je voorraadkast kunt terugvinden? Schoonmaken met etenswaren, het kan perfect!

Met deze etenswaren kun je ook schoonmaken

1. Ketchup

Ketchup is een van de etenswaren waarmee je kunt schoonmaken: het is een prima middel om aangekoekte pannen en potten schoon te maken. Ook voor het opblinken van zilver is een ketchup een topper. En dat is nog lang niet alles waarvoor je ketchup kunt gebruiken!

2. Wit brood

Een sneetje wit brood helpt je om vlekken te verwijderen, bijvoorbeeld op een tapijt of op de keukenkastjes. Snijd de korstjes eraf, rol ze op tot een balletje en dep er goed mee over de vlek.

3. Oploskoffie

Last van geurtjes? Zet dan een bakje droge oploskoffie in huis. De korrels absorberen in geen tijd alle vieze geurtjes. Het werkt ook in de koelkast of gootsteen.

4. Rijst

Vazen met een smalle nek zijn soms heel lastig om schoon te maken. Vul de vaas met warm water en droge rijstkorrels (en eventueel een beetje azijn of afwasmiddel) en schud ermee.

5. Thee

Hardhouten vloeren zijn prachtig, maar ook moeilijk schoon te maken. Door je vloer te reinigen met (zwarte) thee, zal hij weer blinken als nooit tevoren. Opgelet, doe dit enkel bij donkere, houten vloeren.

6. Cola

Zijn je ijzeren spullen verroest? Laat ze een nachtje weken in cola. De zuren doen het roest als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Meer schoonmaaktips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content