6x weg met die geurtjes in huis!

6x weg met die geurtjes in huis!

Zomerse temperaturen, daar straf je ons niet mee. Maar met de onfrisse geurtjes die ermee gepaard gaan, wel! Gelukkig bestaan er handige trucjes om komaf te maken met die vieze geurtjes.

Weg met die vieze geurtjes in huis!

1  Citroen in de vaatwasser

Thinly sliced lemons on teal background.

Vuile borden en kopjes die je een paar dagen in de vaatwasmachine laat staan, gaan al snel ruiken. Een halve citroen of een kopje azijn helpen om dat te neutraliseren. Bovendien kun je de citroen en de azijn laten meewassen, want ze zorgen voor een mooie glans.

2  Lavendel tegen kookluchtjes

Woman adding fresh thyme leaves to a cooking pot filled with balsamic vinegar, to make a dressing. First person perspective.

Ze kunnen lang in huis blijven hangen, die kook- en frituurluchtjes. Laat tijdens het kokkerellen een pannetje met azijn meekoken om ze te vermijden. Ook als je een kannetje water met lavendel- of eucalyptusolie laat meekoken, zal je huis al snel weer lekker fris ruiken.

3 Azijn tegen sigarettenrook

Spraying window with vinegar and water mixture, close-up

Niets zo vervelend als de geur van sigarettenrook in je huis. Azijn kan helpen. Zet een paar schaaltjes met azijnwater in huis of besprenkel wat handdoeken met azijn en hang ze op. De rooklucht zal erin trekken, waardoor je huis weer fris gaat ruiken.

4  Luchtverfrisser? Maak ’m gewoon zelf

vieze geurtjes

Hoewel je in de supermarkt luchtverfrissers vindt in alle maten en kleuren, kun je er ook makkelijk zelf eentje maken. Prik kruidnagels in een sinaasappel of een citroen, en knoop er een mooi lint omheen. Nu nog ophangen en… succes verzekerd!

5  Kattenkorrels voor de vuilnisbak

Kitten in litter tray, female, 14-week-old

Vuilnisbakken kunnen een doordringende geur verspreiden. Wie dat wil voorkomen, legt het best een laagje kattenbakvulling op de bodem.  Geen kattenbakvulling in huis? Strooi dan wat sodazout in je vuilnisbak om geurtjes te absorberen.

6  Koffie in de koelkast

High Angle View Of Coffee On White Background

Last van geurtjes in de koelkast? Zet er dan een kommetje met gemalen koffie in. Ook droge theezakjes, houtskool, citroen en azijn kunnen helpen om koelkastgeurtjes te absorberen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)