© Getty Images

Alcoholstift verwijderen uit kleding en meubels: zo doe dat!

Een watervaste of permanente stift is handig. Maar als je er vlekken mee maakt op kleding of meubilair, betekent dat ook dat je die niet zo gemakkelijk weg krijgt. Onderstaande tips kunnen helpen om vlekken van alcoholstift te verwijderen.

Alcoholstift verwijderen uit kleding

1. Bleekmiddel

Verdun een beetje bleekmiddel met water en leg het kledingstuk erin. Laat even weken als de vlek niet meteen lijkt te verdwijnen. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Let op, gebruik deze methode enkel bij witte kleding!

2. Citroen

Breng een beetje versgeperst citroen- of limoensap aan op de vlek en dep erop met een watje of doek tot de vlek verdwenen is. Verdun het sap eventueel met een beetje water bij delicate stoffen. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

3. Alcohol

Gebruik pure alcohol, huishoudalcohol of aceton om vlekken van handdoeken of lakens te verwijderen. Breng het product aan op de vlek en dep erop met een watje of doek tot hij verdwenen is. Was de lakens en handdoeken daarna meteen in de wasmachine.

Alcoholstif verwijderen van harde oppervlakken

1. Tandpasta en baking soda

Doe een beetje tandpasta en baking soda op de vlek en laat even inwerken. Wrijf er met een draaiende beweging over met een schone, vochtige doek.

2. Zonnecrème

Doe wat zonnecrème op de vlek en wrijf erover met een schone, droge doek.

Alcholstift verwijderen van meubels

1. Haarspray

Gebruik haarspray om alcoholstift te verwijderen van leren meubels. Spuit de haarspray op een schone doek en wrijf ermee over de vlek. Herhaal dit tot de vlek verdwenen is. Ga er daarna met een vochtige doek over om restjes haarspray te verwijderen.

2. Waterstofperoxide en huishoudalcohol

Doe een beetje waterstofperoxide op een schone doek en wrijf er gedurende 10 à 15 minuten mee over de vlek. Vervolgens doe je hetzelfde met de huishoudalcohol. Wrijf daarna met een andere, vochtige doek over de vlek om restjes waterstofperoxide en huishoudalcohol te verwijderen.

3. Aceton (nagellakremover)

Doe een beetje nagellakremover met aceton op een watje of doekje en wrijf ermee over de vlek. Let erop dat je niet te veel product gebruikt om vlekken te voorkomen. Neem een nieuw watje of andere kant van het doekje zodra het vuil is en herhaal tot de alcoholstift weg is.

Meer schoonmaaktips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content