Blauwe druifjes: alles wat je moet weten over deze geurende bloembol

Wanneer je de eerste blauwe druifjes ziet ontwaken in je tuin, dan weet je het: de winter maakt plaats voor een nieuw seizoen. En wat voor een: de lente in al haar geuren en kleuren. 

Sterk kleintje

Blauwe druifjes of muscari geven het startschot van een periode vol bloemen en bloesems. Ze zijn bijzonder goed bestand tegen de koude en kunnen al bloeien in februari. De meest gangbare bloeiperiode is echter maart tot en met mei, afhankelijk van de soort.

muscari

Niet enkel blauw

De blauwe druifjes komen niet enkel in hun typische blauwe kleur, maar ook in mooie paarstinten en wit – vaak dé favoriet van veel bloemenliefhebbers. Wist je trouwens dat er ongeveer 40 verschillende soorten van de muscari bestaan?

muscari

Bijenvriend

Blauwe druifjes vragen niet veel van je. Je kunt ze bijna overal planten: in de border, onder bomen en heesters, in rotstuinen of in huis, waar ze een lekkere geur verspreiden. Die lekkere geur maakt van hen dan ook een lieveling onder bijen en hommels. Da’s mooi meegenomen!

Elk jaar meer blauwe druifjes

De bolletjes plant je in het najaar tussen september en november. Nadat ze zijn uitgebloeid in het voorjaar, kun je de bollen laten zitten in de grond. Ze vermenigvuldigen zich, waardoor je er jaar naar jaar steeds meer zult zien verschijnen.

muscari

Geur en kleur in je interieur

Het bloemetje is trouwens ook de ideale blikvanger in een fris boeket.

Knip de stengels recht af en voorzie ze van een laagje koud water. Voor de rest: laat je fantasie de vrije loop!

Hier vind je alvast wat inspiratie!

1

In de tulpenvaas

2

Tussen de rietjes

muscari

 

Beelden: iBulb

Ook interessant

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

 

Partner Content