Check: 7 signalen dat je hond dol is op jou!

Check: 7 signalen dat je hond dol is op jou!

Jij bent helemaal dol op je hond, om maar niet te zeggen: een beetje verliefd. Jouw trouwe viervoeter luistert altijd, verklapt nooit geheimen en wacht je kwispelend op na een zware werkdag. Wist je al dat je hond ook liefde kan tonen naar zijn of haar baasje toe?

Hij maakt oogcontact

Jep, dit klinkt als ‘signalen dat het goed zit bij een eerste date’ :). Honden kunnen hun baasje al eens lang kwispelend aanstaren. Oogcontact bij de training van je hond is belangrijk, en ook bij het spelen. Hun lichaam maakt dan gelukshormoon aan dat ook vrijkomt wanneer ze puppy’s zouden krijgen.

Cuddle time!

Komt jouw hond al eens dicht tegen je aan liggen op de sofa? Of kruipt hij bijna ín je been wanneer hij angstig is? Dit betekent dat hij zich veilig en beschermd voelt bij jou.

Tot in de slaapkamer

Of je hond al dan niet bij jou in bed mag, maakt niet eens uit. Merk je dat hij je ’s avonds probeert te volgen tot in je slaapkamer? Dit is een teken dat hij super-gehecht is aan jou!

Warme ontvangst

Wanneer je de voordeur binnenstapt komt je viervoeter helemaal excited op je afgestormd: soms inclusief blaffen, springen en lekjes. Dit spreekt natuurlijk voor zich dat je hond je graag ziet komen!

Stinksokken en vuile onderbroeken

Je berispt je hond wanneer hij voor de zoveelste keer met je sok gaat lopen, maar eigenlijk zou dit ook een teken van liefde zijn: hij ruikt dat het kledingstuk bij jou hoort.

Zeg het met… een plasje

Soms is je hond zó blij om je te zien dat ‘ie plots een plasje doet. Ach, je kunt er zo moeilijk kwaad op blijven. 🙂

Hij brengt je zijn/haar favoriete speeltje

Natuurlijk vooral omdat hij graag wil spelen, maar ook omdat je hond zijn dierbaarste bezit graag met jou wil delen.

Wat zijn het toch schatjes! Pak je vriendje vanavond maar eens stevig vast.

Lees ook:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)