Dit zijn ze: dé trendkleuren voor kerst 2020!

Dit zijn ze: dé trendkleuren voor kerst 2020!

Jingle bells, jingle bells… We kunnen niet wachten om onze kerstboom weer te versieren en ons huis kerstklaar te maken! Zoek jij nog wat inspiratie om je decoratie een frisse touch te geven? Hier zijn alvast de trendkleuren voor kerst dit jaar.

De trendkleuren voor kerst 2020

1. Gezellig traditioneel

Deze winter zijn we meer dan ooit op zoek naar gezelligheid en daarom gaan we graag de traditionele toer op. Maak het winters warm in huis met deze trend en trek die knusse sfeer ook door in je kerstdecoratie: kies voor kleuren die typerend zijn voor kerst, zoals sneeuwwit, kerstboomgroen en warmrood.

2. Ode aan de aarde

Voor liefhebbers van de natuur, zijn deze aardetinten perfect om je kerstboom mee te versieren. Denk aan bruin, beige en terracotta, gecombineerd met wit en zelfs oranje voor een frisse toets. Wil je het geheel wat feestelijker? Voeg dan een aantal mooie gouden of koperen accenten toe.

3. Retro glamour

Als het van deze trend afhangt, wordt een streelzachte, glamoureuze kerst! Glazen kerstballen maken plaats voor fluwelen exemplaren, veertjes en zachte versieringen, gecombineerd met glitter en glamour. Denk maar aan pailletten en andere glanzende details. Het kleurenpalet? Dat is zachtroze, paars, smaragdgroen en een stevige portie koper.

4. Winters wit

Droom jij ook elk jaar van een witte kerst? Haal dat winters witte gevoel dan in huis met deze trend. Schapenvachtjes, sneeuwpoeder, witte kerstdecoratie in je geurige dennenboom … Met een aantal kleine of grote details maak je er een heus sneeuwparadijs van.

5. IJzig gezellig

Koele kleuren als lichtblauw, wit en zilver vormen altijd een topcombinatie. Ook dit jaar zijn ze trendy en geven ze je kerstinterieur de juiste sfeer. Wil je het geheel wat warmer? Wees dan niet bang om hier en daar een bruin of koperen accent toe te voegen en te kiezen voor warme kerstlichtjes.

6. Doe maar naturel

Ben je niet zo’n kleurenfan? Dan kun je natuurlijk ook voor een natuurlijke en minimalistische kerstlook kiezen: met zachte, groene kleuren in combinatie met natuurlijke, houten materialen, zoals twijgjes, groene takjes en gedroogde bloemen. Eenvoud siert!

Nog meer kerstinspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)