Eindelijk uitgeklaard: er is dus wél een verschil tussen magnetron- en vershoudfolie

Eindelijk uitgeklaard: er is dus wél een verschil tussen magnetron- en vershoudfolie

Magnetron- en vershoudfolie, een pot nat? Toch niet! Er bestaat wel degelijk een verschil tussen beiden.

Zo kan overtollige waterdamp weg

De kans is groot dat je de twee soorten folie in huis hebt, en aangezien ze als twee druppels water op elkaar lijken, snappen we de verwarring. Maar het is aangewezen om de vershoudfolie enkel te gebruiken om het eten af te dekken, en de magnetronfolie om de maaltijd op te warmen. Dit omdat de eerste soort geen gaatjes heeft en de andere wel, zodat de overtollige waterdamp niet ophoopt onder folie, en makkelijk kan ontsnappen.

Nog een paar microgolf-tips!

En nu we toch bezig zijn, geven we jou graag nog een paar andere tips. Wist je bijvoorbeeld dat deze etenswaren niet in de microgolfoven mogen? Of dat je je magnetron snel en eenvoudig kunt schoonmaken met azijn? Neen? Meer info krijg je hier.

Wat je ook met vershoudfolie kunt doen

Deze folie dekt niet alleen je eten af, het voorkomt uitdrogen en schermt geurtjes af. Maar wist je dat vershoudfolie ook voor andere dingen gebruikt kan worden? Lees maar!

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)