Gek op koffie? Dan zijn deze kerstcadeautjes iets voor jou

Gek op koffie? Dan zijn deze kerstcadeautjes iets voor jou

Kunnen ze je ook altijd een plezier doen met een bakje troost? Ga een stapje verder en haal de échte koffiegenieter in jou naar boven door deze cadeautjes op je wenslijstje te zetten.

‘Coffee tea’

Yin Yang is de perfecte thee voor diegenen die zichzelf zien als een ‘koffie-persoon’. Deze zwarte thee is een combinatie van maté en hele koffiebonen gemengd met de smaak van ijskoffie, karamel, vanille en melk. Een slokje van deze thee is als een reis naar Hong Kong waar je in elk lokaal café van deze ‘coffee tea’ kunt genieten. Of hoe de klassieke vraag: ‘Wil je koffie of thee?’ volledig overbodig wordt. 1 theelepel per 200 ml heet water is genoeg om van een heerlijk kopje te genieten.

Blikken doos van 100 gram: € 12,90. Bekijk het hier.

 

Bij koffie hoort lectuur

Alles wat je maar wil weten over koffiedrinken als ‘levenskunst’ en over duurzame Slow Coffee van topkwaliteit. Hoe je koffie kunt proeven, wat voor koffiestijl bij jou past, hoe je de lekkerste kop voor jouw smaak zet…Je leest het allemaal in dit boek. Leer verschil kennen tussen industriële en ambachtelijke koffie, hoe je fijne kwaliteit onderscheidt van minderwaardige, en wat voor lekkers je met koffie kunt bereiden. Kortom, in Slow Coffee – Een eigenzinnig koffieboek, vind je alles om intens van koffie te genieten.

Slow Coffee. Een eigenzinnig koffieboek vol inside-kennis en recepten – Uitgeverij Lannoo, € 24,94. Bekijk het hier.

Pink latte, iemand?

Coffee art moeilijk? Niet met deze potjes Coffee Paint. Laat de barista in jezelf naar boven komen en tover die saaie zwarte koffie om tot een kleurrijk kopje plezier! Coffee Paints is een soort poeder dat je toevoegt aan je melk, waardoor die een toffe kleur krijgt. Je hoeft je dus niet te gaan verdiepen in matcha. Of moedeloos bieten of andere groenten in je koffie proberen te mengen voor een mooie kleur, maar met een vieze smaak tot gevolg.

Voor een set van vier kleuren betaal je € 18,90. Bekijk het hier.

Exotique, c’est chique

 Onlangs een hippe koffiebar binnengestapt? Dan heb je zeker al eens gehoord van Kurkuma Latte of Golden Milk! Met de kruidenmengeling van Mill & Mortar hoef je deze winter niet meer naar buiten om te genieten van dit goddelijke drankje. Maakt niet uit of je kiest voor een cappuccino, caffè latte of iced coffee. Er zijn 2 biologische Latte Spices om je favoriete koffiebereiding op smaak te brengen. Extra leuk: de kruidenblends komen ook fantastisch tot hun recht in melk (ook lactosevrije versies als kokos-, soja- en amandelmelk), (ijs)thee en chocolademelk.

Voor de Winter afternoon box met drie verschillende smaken (cinnamon latte, kurkuma latte en cake factory) betaal je € 20,85. Bekijk het hier.

 

Shotje scrub

Bean Balance is een Belgisch merk dat vegan, eco en dierproefvrije koffiescrubs maakt. De scrub belooft om cellulite, striemen, acne en vlekken op de huid te verminderen. Hoera! De gemalen Kona koffiebonen in combinatie met Dode Zeezout in de koffiescrub zorgen ervoor dat dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd worden en je huid zacht en egaal aanvoelt. De scrubs komen in verschillende geurtjes zoals vanille, kokosnoot, mandarijn of pepermunt. Pluspunt: de grote verpakking gaat lang mee, want je hebt per scrubsessie maar een handvol product nodig

 € 19,95 voor een grote pot van 215 gram. Bekijk het hier.

Lees meer:

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)