© Getty Images

3 verrassende dingen die je kunt doen met koffiegruis

Door Sara Dekens

Kun je niet zonder je koffie om de dag te beginnen of door te komen? Goed nieuws! Het koffiegruis dat je elke dag gewoon op de composthoop gooit, kun je nuttig gebruiken.

1. Koffiegruis als ontgeurder

Wist je dat koffie geurtjes opneemt? Ligt er bijvoorbeeld nog een halve ui in je koelkast of heb je restjes van een gerecht met veel look? Dan kan die geur behoorlijk vervelend zijn. Zet een schaaltje koffiedik in je koelkast en de geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ook als je handen ruiken naar ui of look kan koffiegruis een oplossing bieden. Wat koffiedrab in je handen wrijven, goed spoelen en eventueel nog even wassen met zeep. Bye bye geurtjes!

2. Om je vuile pannen schoon te maken

Niets zo vervelend als aangekoekte of verbrande restjes in je pan. Gelukkig krijg je ze schoon met twee eetlepels koffiegruis en een schuursponsje. Goed spoelen met water en je bent klaar. Ook ideaal om het rooster van je barbecue weer proper te krijgen, trouwens.

3. Verjaag mieren in huis

Mieren in huis, daar wordt niemand gelukkig van. Terwijl wij houden van de geur van een heerlijk kopje koffie, kunnen die beestjes er absoluut niet tegen. Gewoon wat koffiedik leggen op de plaats waar ze je huis binnenkomen en probleem opgelost.

Tip! Drink je niet veel koffie? Weet dan dat je het koffiegruis beter niet vochtig kan bewaren. De kans bestaat namelijk dat het gaat schimmelen. Heb je niet voldoende om meteen te gebruiken, dan laat je het best drogen op een groot bord of een vel bakpapier.

Nog meer handige tips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content