© Getty Images

Geurtje in je waterfles? Zo krijg je ‘m weer proper

Door Jolien Thieleman

Drink jij uit een herbruikbare waterfles? Goed bezig, want dat spoort niet alleen aan om meer te drinken, het is ook ontzettend goed voor het milieu! Het enige minpuntje is dat ze na een tijd een geurtje beginnen te krijgen, hoe grondig je ze ook uitspoelt.

Weg met dat geurtje in je waterfles

Het geurtje in je waterfles is te danken aan duizenden bacteriën die zich dagelijks vermenigvuldigen. Niet proper, en zeker ook niet gezond. Maar hoe maak je je fles wel weer helemaal schoon? Pas één (of meerdere) van deze trucjes toe:

1. Baksoda en warm water

Om je herbruikbare fles weer zo goed als nieuw te krijgen, kun je ‘m even laten weken in een sopje van baksoda en warm water. Reinig hem vervolgens met een borstel en spoel even na met natuurazijn. Gebruik zeker geen chemische middelen: die doden wel alle bacteriën, maar laten een vieze nasmaak achter.

2. Citroensap

Heb je toch nog niet het gevoel dat je fles helemaal proper is? Vul ‘m dan met warm water en vers citroensap en laat het er enkele uren instaan. Dit mengsel verwijdert geurtjes én maakt je waterfles helemaal bacterievrij.

3. Gebitsreinigingstablet

Wist je dat je je waterfles ook kunt schoonmaken met een gebitsreinigingstablet? Vul je drinkbus met een beetje warm water en een tablet en laat 25 minuten rusten. Herhaal deze procedure ook voor de dop. Spoel daarna je waterfles goed uit en laat ze ondersteboven drogen.

4. Diepvriezer

Is je fles bestand tegen vriestemperaturen? Dan kan het zeker geen kwaad om je fles na het schoonmaken én drogen een nachtje in de diepvriezer te leggen. Dit proces doodt gegarandeerd alle bacteriën.

Minder plastic

Moeder Natuur lijdt onder de dagelijkse plasticsoep die onze planeet vervuilt. Het wordt daarom steeds belangrijker om ons steentje bij te dragen, hoe groot of hoe klein dan ook. Uit een herbruikbare waterfles drinken is een mooie eerste stap om minder plastic te gebruiken, maar ook deze manieren helpen je alvast in de juiste richting!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content