© Getty Images

Op deze ecologische manieren kun je mieren op afstand houden

De warmere temperaturen zijn er weer, en daar zijn ook de mieren die ons huis opnieuw proberen binnen te dringen. Gevaarlijk zijn de hyperkinetische beestjes niet, maar wel vervelend. Gelukkig zijn er een paar ecologische manieren om mieren op afstand te houden. 

3x mieren op afstand houden

Hoewel we niet graag mieren in huis hebben, zijn het wel nuttige beestjes in onze tuin. Ze voeden zich hoofdzakelijk met insecten en zuiveren de grond van dode insecten en schadelijke stoffen. Dus je hoeft ze zeker niet te bestrijden met een insecticide die de kolonie volledig elimineert. Probeer daarom mieren op afstand te houden met deze ecologische tips.

1. Kruiden en planten

Mieren zijn zeer geurgevoelig en hebben een hekel aan planten zoals lavendel, afrikaantjes, salie, basilicum, knoflook, munt en goudsbloem. Plant deze kruiden en planten op strategische plaatsen om mieren op afstand te houden.

mieren op afstand houden afrikaantjes

2. Koffiedik, kaneel of nootmuskaat

Zowel de sterke geur als de fijne textuur van koffiedik, kaneel en nootmuskaat werkt afstotend. Mieren halen hun neus ervoor op en zullen snel een andere route nemen.

3. Een mengsel van afwasmiddel en water

Voeg een scheutje afwasmiddel – liefst een sterk geurend middel – toe aan 200 ml water. Doe het in een spuitbus of plantenspuit en verspreid de vloeistof over je tafel of vloer.

Bladluizen en mieren

Heb je bladluizen in je tuin? Dan is de kans groot dat je er ook mieren aantreft. Mieren zijn namelijk fan van de honingdauw die bladluizen afscheiden en melken als het ware de bladluizen. Ze zullen de bladluizen dan ook beschermen tegen hun natuurlijke vijanden zoals de lieveheersbeestjes. Tijdig bestrijden van mieren in je tuin is dus ook aan te raden. Plant hier en daar een afrikaantje of een rij look, want dat kan al wonderen doen.

Bron: Libelle NL

Mieren op afstand houden maar nog meer vervelende beestje in huis?

Ontdek nog meer interessante tuintips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content