GettyImages

Orde in de badkamerkast: gooi deze producten nú weg!

Krijg je het deurtje van de badkamerkast nog maar amper toe, of moet je veel te lang zoeken naar dat ene item? Dan is het misschien tijd om de kast eens grondig op te ruimen. Hier alvast een overzicht van producten die meteen de vuilbak in mogen:

Versleten badhanddoeken

Puilt je badkamerkast uit van de oude handdoeken vol vlekken van kleurshampoo of nagellak? Maak er korte metten mee en gebruik ze voortaan als poetsdoeken of gooi ze gewoon weg.

Parfum- en verzorgingstesters

Gratis testers, daar worden we vrolijk van. Krijg jij er regelmatig bij een magazine of bij de parfumerie, maar ben je niet van plan om ze te gebruiken? Gooi of geef ze weg. Bewaar je ze langer dan zes maanden, dan gebruik je ze hoogstwaarschijnlijk toch nooit meer.

Medicatie

Gooi alle pilletjes en siropen die over tijd zijn weg. Wist je trouwens dat je medicijnen beter niet in de badkamer bewaart? “Koel en droog bewaren”,  en dat is je badkamer niet helemaal. De warme, vochtige omgeving komt de werking van je medicijnen niet ten goede. Je bewaart ze vanaf nu dus beter op een koele, droge plaats.

Make-up

Wist je dat make-up ook slecht kan worden? Er kunnen bacteriën of schimmels in komen, met alle gevolgen van dien voor je huid. Producten die al langer dan de aanbevolen tijd open zijn, vervang je dus best door nieuwe exemplaren.

Half = weg!

Heb jij halflege flesjes van verzorgingsproducten die je al maanden niet hebt aangeraakt? Gooi ze dan weg en haal nieuwe producten in huis. Ook halfvolle doosjes met wattenstaafjes of tampons orden je best in glazen potten. Zo heb je niet overal kartonnen of plastic doosjes rondslingeren. En spulletjes in glazen potten zien er ook gewoon heel leuk uit.

Oude borstels en haaraccessoires

Zwier kapotte haarborstels en uitgerekte haarelastiekjes linea recta de vuilbak in. De kans is toch groot dat je ze nooit meer gebruikt. Daarnaast is het verstandig om je haarborstel en elastiekjes om de zoveel tijd te vervangen of schoon te maken, want ze zijn vaak een bron van bacteriën.

Tandenborstel

Wist je dat je een tandenborstel best om de drie maanden vervangt? Het kan dus geen kwaad om bij de opfrisbeurt van je badkamerkast meteen ook je tandenborstel de laan uit te sturen.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content