Gooi deze 7 producten nú weg uit je badkamerkastje

Gooi deze 7 producten nú weg uit je badkamerkastje

Van de ramen tot de voorraadkast: niets ontsnapt aan je plumeau. En ook de badkamer moet eraan geloven. Gooi die ramen open en deze 7 spullen buiten!

Medicatie

Gooi alle pilletjes en siropen die over tijd zijn weg. Wist je trouwens dat je medicijnen helemaal niet in de badkamer horen? “Koel en droog bewaren”,  en dat is je badkamer niet helemaal. De warme, vochtige omgeving komt de werking van je medicijnen niet ten goede. Je bewaart ze vanaf nu dus beter op een koele, droge plaats.

Parfum- en verzorgingstesters

Gratis testers, daar worden we bij Libelle vrolijk van. Krijg jij er massaal opgestuurd, maar ben je niet van plan om ze te gebruiken? Gooi of geef ze dan gewoon weg. Bewaar je ze langer dan zes maanden, dan gebruik je ze hoogstwaarschijnlijk toch nooit meer.

Half = weg!

Heb jij halflege flesjes van verzorgingsproducten liggen die je al maanden niet hebt aangeraakt? Gooi ze dan weg en haal nieuwe producten in huis. Verzamel al je halfvolle tampondoosjes, je chaotische verzameling wattenstaafjes en andere items die door je badkamer zwerven, en stop ze soort bij soort in glazen potten. Zo heb je niet overal kartonnen of plastic doosjes rondslingeren. En spulletjes in glazen potten zien er ook gewoon heel leuk uit.

Make-up

Ja, make-up wordt slecht. Regelmatig je make-up vervangen is de boodschap. Wist je trouwens dat je je make-up niet in de badkamer mag bewaren? Staat jouw make-up in de badkamerkast? Tijd (én een excuus) om je een leuke make-uptafel in de slaapkamer aan te schaffen. Cosmetica bewaar je immers op kamertemperatuur.

Versleten badhanddoeken

Ook een hoop oude handdoeken liggen voorzien van de nodige vlekken kleurshampoo of nagellak? Maak er korte metten mee en gebruik ze voortaan als poetsdoeken of smijt ze gewoon weg.

Oude borstels en haaraccessoires

Vaarwel kapotte haarborstels en uitgerekte haarelastiekjes. Wanneer gebruik je ze nog eens? Inderdaad, nooit! Daarnaast is het verstandig om ze om de zoveel tijd te vervangen of schoon te maken. Want ze zijn vaak een bron van bacteriën.

Tandenborstel

Wist je dat je een tandenborstel best om de drie maanden vervangt? Het kan dus geen kwaad om bij een opfrisbeurt van je badkamer meteen ook je tandenborstel de laan uit te sturen. Snel vervangen en in een wip een fris gevoel

Bron: Brit & Co – Beeld: Melanie Acevedo via Brit & Co

Doe je mee met onze Happy Home Challenge? Samen maken we ons huis in 21 dagen helemaal lentefris. Klik hier om je in te schrijven en ontvang onze gratis Happy Home kalender om je op weg te helpen.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)