Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Je aanrecht: met deze tips hou je het rommelvrij

Door Sara Dekens

Staat je aanrecht altijd vol met spullen waardoor je werkruimte mist? Organisatie is alles. Deze tips helpen je alvast op weg naar een rommelvrij keukenblad!

1. Gebruik je wanden

De muur onder je bovenste keukenkasten is ideaal als opbergruimte, zeker als je keuken niet erg groot is. Zo hou je je aanrecht vrij, maar heb je toch de spullen die je vaak nodig hebt meteen bij de hand. Denk aan een mooi wand- of kruidenrek, een magnetische messenlijst of een stang waar je keukengerei aan kunt hangen.

Er bestaan verschillende systemen die je kant en klaar kunt kopen, maar het is ook leuk om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van twee leren riempjes en een mooie houten plank tover je in geen tijd een wandrek tevoorschijn. Heb je eerder een opberger nodig voor keukengerei? Vervang de plank dan door een metalen stang.

2. Verzamelen in hippe kistjes en manden

Erg hip tegenwoordig: houten kistjes, leuke draadmanden en handgevlochten manden uit natuurlijk materiaal. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze zijn ook superpraktisch. Ze laten je bovendien toe om alle spullen bij elkaar te zetten die je op een bepaalde plaats nodig hebt zodat je aanrecht rommelvrij blijft.

Vlak bij je fornuis zet je een mandje met olie, peper en zout, wat look en een ajuintje. Ernaast je meest gebruikte keukengerei in een mooie vaas en erachter een mooie snijplank. Heb je veel spulletjes, dan is een etagère op je werkblad een goed idee.

Ook aan je afwasbak kun je je spullen best groeperen. Een draadmandje is ideaal om afwasmiddel, afwasborstel en een schuursponsje in te bewaren. Is je borstel of spons nog wat vochtig, dan kan het hierin makkelijk opdrogen.

Weet jij een lekker kopje koffie wel te appreciëren en ben je best trots op je koffiemachine? Wat dacht je van een koffiehoekje waar je alle spulletjes op een leuke manier bij elkaar plaatst die je nodig hebt voor jouw heerlijke koffie of cappuccino?

De dingen groeperen is praktisch. Alles heeft een vaste plaats en wat je nodig hebt, staat bij elkaar. Zo ben je in een mum van tijd klaar om aan die maaltijd te beginnen. Een bijkomend voordeel: als je je aanrecht wilt schoonvegen, hoef je enkel de manden of kistjes aan de kant te zetten en je kunt probleemloos het hele oppervlak proper maken.

3. Ga voor groen op je rommelvrij keukenaanrecht

Wat plantjes en groen in je keuken kunnen wonderen doen. Kies voor verse kruiden: ze fleuren je keuken op én je kunt er meteen handig gebruik van maken in je dagelijkse bereidingen. Zet een kruidenplantje bij je peper en zout in een mand of kistje, plaats het op je wandrek of laat je verse kruiden drogen in de keuken.


ONTDEK OOK ONZE HUISHOUDPLANNER

Zijn er nog wel meer schoonmaakprobleempjes die je wilt aanpakken? Dan is Libelle’s Huishoudplanner zeker iets voor jou. In onze interactieve planner vind je de allerbeste poets- en onderhoudstips om snel, efficiënt en vooral met véél plezier aan je lenteschoonmaak te beginnen.

Meer tips voor de keuken

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content