Je aanrecht: met deze tips hou je het rommelvrij

Je aanrecht: met deze tips hou je het rommelvrij
Getty Images

Staat je aanrecht altijd vol met spullen waardoor je werkruimte mist? Organisatie is alles. Deze tips helpen je alvast op weg naar een rommelvrij keukenblad!

1. Gebruik je wanden

De muur onder je bovenste keukenkasten is ideaal als opbergruimte, zeker als je keuken niet erg groot is. Zo hou je je aanrecht vrij, maar heb je toch de spullen die je vaak nodig hebt meteen bij de hand. Denk aan een mooi wand- of kruidenrek, een magnetische messenlijst of een stang waar je keukengerei aan kunt hangen.

Er bestaan verschillende systemen die je kant en klaar kunt kopen, maar het is ook leuk om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van twee leren riempjes en een mooie houten plank tover je in no time een wandrek tevoorschijn. Heb je eerder een opberger nodig voor keukengerei? Vervang de plank dan door een metalen stang.

2. Verzamelen in hippe kistjes en manden

Erg trendy tegenwoordig: houten kistjes, hippe draadmanden en handgevlochten manden uit natuurlijk materiaal. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook superpraktisch. Ze laten je bovendien toe om alle spullen bij elkaar te zetten die je op een bepaalde plaats nodig hebt zodat je aanrecht rommelvrij blijft.

Vlakbij je fornuis zet je een mandje met olie, peper en zout, wat look en een ajuintje. Ernaast je meest gebruikte keukengerei in een mooie vaas en erachter een mooie snijplank. Heb je veel spulletjes, dan is een etagère op je werkblad een goed idee.

Ook aan je afwasbak kun je je spullen best groeperen. Een draadmandje is ideaal om afwasmiddel, afwasborstel en een schuursponsje in te bewaren. Is je borstel of spons nog wat vochtig, dan kan het hierin makkelijk opdrogen.

Weet jij een lekker kopje koffie wel te appreciëren en ben je best trots op je koffiemachine? Wat dacht je van een koffiehoekje waar je alle spulletjes op een leuke manier bij elkaar plaatst die je nodig hebt voor jouw heerlijke koffie of cappuccino?

De dingen groeperen is praktisch. Alles heeft een vaste plaats – gedaan met zoeken naar die ene handige lepel – en wat je nodig hebt staat bij elkaar. Zo ben je in een mum van tijd klaar om aan die gezonde maaltijd te beginnen. Een bijkomend voordeel: als je je aanrecht wilt schoonvegen, hoef je enkel de manden of kistjes aan de kant te zetten en je kunt probleemloos het hele oppervlak proper maken.

3. Ga voor groen op je rommelvrij keukenaanrecht

Wat plantjes en groen in je keuken kunnen wonderen doen. Kies voor verse kruiden: ze fleuren je keuken op én je kunt er meteen handig gebruik van maken in je dagelijkse bereidingen. Zet een kruidenplantje bij je peper en zout in een mand of kistje, plaats het op je wandrek of laat je verse kruiden drogen in de keuken.


Meer tips voor de keuken

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)