Muffe geur uit je stofzuiger? Onze tips tegen geurtjes!

Door Sara Dekens

Je hebt het vast ook al meegemaakt: je stofzuiger die een muffe geur in huis achterlaat. Gelukkig zijn er allerlei trucjes die ervoor zorgen dat het héérlijk ruikt na je stofzuigbeurt.

Vanwaar komt die muffe geur?

Soms ruikt een stofzuiger gewoon niet lekker. Klinkt logisch: je zuigt er namelijk alle soorten vuil mee op.

Onze tips tegen geurtjes uit je stofzuiger

Schoonmaken

  • Vervang regelmatig je stofzuigerzak en reinig op tijd de filter. Een stofzuigzak die vol is, zorgt er ook voor dat de zuigkracht vermindert. Tegenwoordig kunnen de meeste filters gewoon onder de kraan worden afgespoeld.
  • Vergeet ook niet om de stofzuiger zelf goed schoon te maken, zeker als je er eentje hebt zonder filter. Veeg met een vochtige doek de binnenzijde goed schoon.
  • Wat veel mensen vergeten: ook de slang en de stofzuigermond regelmatig schoonmaken. Maak er een goede gewoonte van om telkens voor je de stofzuiger opbergt, meteen de haren en het stof uit de mond te verwijderen.

Geurtjes verbergen

  • Blijf je het gevoel hebben dat je stofzuiger niet fris ruikt? Zuig gewoon wat baking soda op. Dit neutraliseert vieze geurtjes.
  • Je kunt natuurlijk ook een lekkere geur toevoegen. Zuig een beetje koffie of waspoeder mee op en je zult het verschil direct ruiken.

Meer handige tips tegen muffe geurtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content