Muffe geur uit je stofzuiger? Onze tips tegen geurtjes!

Muffe geur uit je stofzuiger? Onze tips tegen geurtjes!

Je hebt het vast ook al meegemaakt: je stofzuiger die een muffe geur in huis achterlaat. Gelukkig zijn er allerlei trucjes die ervoor zorgen dat het héérlijk ruikt na je wekelijkse stofzuigbeurt.

Vanwaar komt die muffe geur?

Soms ruikt een stofzuiger gewoon niet lekker. Klinkt logisch: je zuigt er namelijk alle soorten vuiligheid mee op. Zeker mensen met dieren in huis weten dat de haren die je opzuigt geen aangenaam geurtje hebben.

Onze tips tegen geurtjes uit je stofzuiger

Schoonmaken

 • Vervang regelmatig je stofzuigerzak én de filter. Een stofzuigzak die vol is, zorgt er ook voor dat de zuigkracht vermindert. Sommige filters kun je gewoon onder de kraan afspoelen en opnieuw gebruiken.
 • Vergeet ook niet om de stofzuiger zelf goed schoon te maken, zeker als je er eentje hebt zonder filter. Veeg met een vochtige doek de binnenzijde goed schoon.
 • Wat veel mensen vergeten: ook de slang en de stofzuigermond moet je regelmatig schoonmaken. Maak er een goede gewoonte van om telkens voor je de stofzuiger opbergt, meteen de haren en het stof uit de mond te verwijderen.

Geurtjes verbergen

 • Blijf je het gevoel hebben dat je stofzuiger niet fris ruikt? Zuig gewoon wat baking soda op. Dit neutraliseert vieze geurtjes.
 • Je kunt natuurlijk ook een lekkere geur toevoegen. Er bestaan in de handel verschillende producten die hiervoor ontwikkeld zijn, zoals geursticks of geurparels, maar vaak ruiken ze te sterk of niet fel genoeg, of bevatten ze chemische bestanddelen die je liever niet in huis verspreidt.
 • Gelukkig kan het ook een stuk eenvoudiger, goedkoper én natuurlijker:
  • Zuig een beetje waspoeder met een lekker geurtje op. Je hele huis zal ruiken naar frisse was. Niets schoner dan dat.
  • Hetzelfde effect krijg je als je enkele blaadjes losse kruidenthee, gedroogde kruiden of lavendelbloemetjes opzuigt. Kies vooral wat jij lekker vindt.
  • Doe enkele druppels van je favoriete essentiële olie op een wattenschijfje en stop dit in je stofzuigerzak.

Tekst: Sara Dekens, bron: huisvlijt.com

Meer handige tips tegen muffe geurtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)