5 originele ideeën met een glazen bokaal

5 originele ideeën met een glazen bokaal
Getty Images

Glazen potjes van spaghettisaus, confituur en nog zoveel meer … Je gooit ze na gebruik vast in de glascontainer, maar wist je dat je ze op verschillende manieren in huis kunt hergebruiken? Wij geven je graag wat originele projecten met glazen bokalen.

1Salad in a jar

Heel erg hip, megalekker, gezond en bovendien makkelijk. Wij zijn fan van het ‘salad in a jar’-principe waarbij je je lunch ‘s avonds bereidt waardoor je ‘s morgens wat langer in bed kunt blijven liggen. Het geheim? Je stapelt de salade in laagjes in de juiste volgorde in je glazen bokaal, beginnend met de dressing en eindigend met de lichtste ingrediënten. Zo blijft alles lekker vers!

2Zelfgemaakte en originele cadeautjes

Ben je op zoek naar een origineel pakje, dan komt je glazen pot die je bewaarde ook van pas. Vul ‘m met zelfgemaakte confituur, pindakaas of heerlijke koekjes. Geen keukenprinses? Dan kun je ook alle ingrediënten die je nodig hebt voor een gezonde soep of lekker dessertje in de bokaal voorzien met een gepersonaliseerd label erop en een strikje errond.

Nog een optie: leuke productjes voor een verwenmoment, manicure of pedicure in een glazen pot verzamelen als cadeau. Of misschien maak je je verzorgingsproducten wel zelf?

3Bloemen, kruiden en planten in een glazen bokaal

Glazen bokalen blijken ideaal voor je eigen indoor kruidentuintje. Zet ze naast elkaar op het aanrecht, voor je keukenvenster of bevestig ze aan een houten plankje. Ook vetplantjes voelen zich prima in je spaghetti- of confituurpot. Wist je dat je er zelfs een heus terrarium in kunt maken? Heel erg leuk om te doen met kinderen.4Potje vol herinneringen

Een bokaal is ook een prima plek om herinneringen of ideeën in te verzamelen. Schrijf een jaar lang leuke dingen op minibriefjes en stop ze allemaal in een mooi versierde pot. Op het einde van het jaar, of met kerst bijvoorbeeld, halen jullie ze er een voor een uit en lezen jullie ze aan elkaar voor. Gezelligheid gegarandeerd.

Nog een tof idee: verzamel met het hele gezin ideeën voor uitstappen. Hebben jullie een dagje vrij, dan hoeven jullie enkel een briefje uit de pot te trekken. Spannend!

5Kletsen maar!

Een variant op het potje herinneringen of ideeën is de kletspot. Leg je smartphone aan de kant, want het is tijd voor een gezellige avond met het gezin of een bende vrienden. In de pot stop je de leukste stellingen, dilemma’s en vragen waar je samen over kunt praten.

Bron: www.awkwardduckling.nl, tekst: Sara Dekens

Nog meer praktische tips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)