Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Nooit meer statische kleding dankzij deze tips!

Door Sara Dekens

Je haar dat alle kanten uit vliegt als je je trui ‘s avonds uittrekt? Of een broek die aan je been blijft plakken? Dat is het gevolg van de statische elektriciteit. Niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Met de volgende tips ben je zo verlost van je statische kleding.

Wat is statische kleding?

Vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk, die statische kleding die ontstaat door wrijving. Zelfs gewoon de mouw van je trui die over je arm beweegt is voldoende om last te ondervinden van de zogenaamde statische elektriciteit. Is het erg droog in huis, dan raakt die elektrische lading minder makkelijk weg en blijft die in je lichaam zitten. Met de gekende gevolgen van dien als haren die omhoog gaan staan of zelfs een heuse schok als je iets aanraakt dat geleidt.

Statische kleding vermijden: onze tips

1. Lang leve je wasrek

Haal je wasrek maar weer boven, want het is vooral je droogkast die verantwoordelijk is voor statische kleding. Je kleding op het rekje drogen heeft nog meer voordelen. Je kleding verslijt minder snel en het is een stuk goedkoper en duurzamer.

2. Natuurlijke materialen

Het ene kledingstuk is er gevoeliger voor dan het andere en dat heeft alles te maken met het materiaal waaruit het gemaakt is. Kies voor natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Zij zullen niet gauw statisch worden en zijn bovendien een stuk duurzamer dan synthetische varianten.

Ook je schoenkeuze is belangrijk. Vermijd rubberen zolen en kies voor een leren variant. De perfecte reden om een nieuw paar te gaan shoppen!

3. Een luchtbevochtiger to the rescue

Merk je ook dat je in de winter meer last hebt van statische kleding dan in de zomer? Dat kan helemaal kloppen! In de winter staat de verwarming hoog en is de lucht doorgaans droger. Hoe droger de lucht, hoe meer kans op statische elektriciteit. De manier om de luchtvochtigheid in huis te verhogen is door een luchtbevochtiger aan te schaffen. Doe er nog enkele druppeltjes van je favoriete etherische olie in. Bye bye statische kleding en hello lekker geurtje!

4. Smeren maar!

Ook je huid mag niet te droog worden. Zorg voor een soepele en goed gehydrateerde huid om statische elektriciteit te voorkomen. Smeer je dus regelmatig in met een vochtinbrengende crème. Een zachte huid en minder last van statische kleding, daar kun je toch enkel blij van worden?

Toch statisch geladen?

Heb je toch last van statische kleding? Dan is je wasverzachter de oplossing. Doe een klein beetje in een sprayflacon, mix het met water en verstuif deze mengeling op je kleding. Zo verdwijnt niet enkel de elektrische lading, maar ruiken je kleren ook lekker.

Ook je kledingstuk even in de diepvries stoppen kan helpen. Een half uurtje is voldoende!

Bronnen: cosmopolitan.com, fashionchick.nl

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content