Getty Images

Hoe kun je een muffe geur uit kleding verwijderen?

Door De Redactie

Die wollen truien weer van het achterste schap van je kleerkast gehaald of op zolder vintage schatten gevonden? Zo krijg je de muffe geur uit de kleding.

Niets zo vervelend als een muffe geur in je lievelingstrui. Gelukkig kun je die geur met enkele simpele tips zo verwijderen.

Een muffe geur verwijderen? Kinderspel!

  1. De makkelijkste én goedkoopste manier: hang je kledij een paar uurtjes buiten aan de wasdraad of -rek (op een droge dag). Zelfs op koudere dagen zal je trui door de wind en eventuele zon weer fris ruiken.
  2. Stop de kleren opnieuw in de wasmachine en voeg alleen een kopje azijn toe. Normaal is de geur er dan uit. Als de kleding opnieuw droog is, kun je ze opnieuw met wasproduct wassen.
  3. Een druppel etherische olie bij het waswater kan wonderen doen. Was de kleding nog eens en voeg een druppeltje toe.
  4. Een middeltje dat in het theater weleens wordt gebruikt om oude vintage kledij op te frissen, is wodka! Meng water en wodka (1 deel water en 2 delen wodka) in een spuitfles en verstuif het op de kleren. Let wel op met stoffen als satijn, leer en zijde!
  5. Nog een tip: als je de kleren weer opbergt, schep dan kwistig soda in linnen doeken, knoop die dicht en stop ze mee in de dozen. Op vakantie naar de Provence? De klassieke lavendelzakjes hebben een magische werking.

Tips om een muffe geur te vermijden

  • Zorg ervoor dat je kledij helemaal droog is vooraleer je het opbergt.
  • Een wasmachine is vaak een verspreider van muffe geurtjes. Probeer die daarom af en toe te reinigen.
  • We durven het wel eens te vergeten, maar eigenlijk zouden we ieder jaar onze kledingkasten ook goed moeten poetsen. Een oplossing van water en een scheutje azijn is ruim voldoende om geurtjes te neutraliseren.

Handige schoonmaaktips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content