Hoe kun je een muffe geur uit kleding verwijderen?

Die wollen wintertruien weer van het achterste schap van je kleerkast gehaald of op zolder vintage schatten gevonden? Zo krijg je de muffe geur uit de kleding.

Een muffe geur verwijderen is kinderspel!

  1. Stop de kleren opnieuw in de wasmachine en voeg alleen een kopje azijn toe. Normaal is de geur er dan uit. Als de kleding opnieuw droog is, kun je ze opnieuw met wasproduct wassen.
  2. Een druppel etherische olie bij het waswater kan wonderen doen.  Was de kleding nog eens en voeg een druppeltje toe.
  3. Een middeltje dat in het theater weleens wordt gebruikt om oude vintage kledij op te frissen, is wodka! Meng water en wodka (1 deel water en 2 delen wodka) in een spuitfles en verstuif het op de kleren. Let wel op met stoffen als satijn, leer en zijde!
  4. Nog een tip: als je de kleren weer opbergt, schep dan kwistig soda in linnen doeken, knoop die dicht en stop ze mee in de dozen. Op vakantie naar de Provence? De klassieke lavendelzakjes hebben een magische werking.

Lees ook zeker:

Previous article
POLL: Wie gaat volgens jou naar de finale van Bake Off Vlaanderen?
Next article
Voor mij graag glutenvrij!

Bezoek Londen en de Harry Potter studio vanaf € 158

Harry Potter's avonturen zijn misschien voorbij, maar de magie is er nog. Dankzij Harry Potter and the cursed child is de jongen met het ronde brilletje weer hip. Tijd voor een bezoek aan de (zijn) studio. Ook Londen City heeft veel in de aanbieding. Ga langs op beroemde plekken zoals Notting Hill of sta tussen de beroemdheden in Mme Tussaud. Transport en overnachtingen in het 4* hotel zijn inbegrepen!

€158.00 €398.00