Getty Images

5 verrassende dingen die je kunt doen met shampoo

Door Sara Dekens

Hoeveel poets- en verzorgingsproducten heb jij in huis staan? Te veel waarschijnlijk. Zeker als je weet dat bepaalde producten verschillende toepassingen hebben. Wist je bijvoorbeeld dat je met jouw vertrouwde shampoo ook je delicate kleding kunt wassen?

1. Je benen scheren

Heb je geen speciaal scheerschuim meer in huis en voorspellen ze mooi weer? Geen paniek! Je oksels en benen scheren kan net zo goed met je vertrouwde shampoo. Ben je bang dat het je huid gaat uitdrogen, voeg dan een beetje conditioner toe of gebruik een 2-in-1 shampoo en conditioner. Zo heb je niet enkel gladde benen en oksels, maar trakteer je je huid meteen ook een hydraterende boost!

2. Voor je lichaam

‘Shampoo is voor je haar en body wash voor je lichaam’, dat hebben ze ons altijd geleerd. En dat klopt grotendeels, maar als deze laatste op is en je graag een verkwikkende douche neemt, dan kun je gerust shampoo gebruiken om je lichaam te wassen.

3. Een handwasje

Heb je delicate kledingstukken die enkel een handwasje kunnen verdragen, maar heb je geen speciaal wasmiddel bij de hand? Geen probleem. Jouw shampoo vormt het ideale alternatief. Voeg een beetje shampoo toe aan een wasbak vol water en je bent klaar om jouw favoriete stuks die je liever met de hand wast in het sopje te stoppen.

Let op, gebruik geen al te warm water. Die delicate stofjes kunnen meestal maar een temperatuur van 30 graden aan.

4. Als vlekkenmiddel

Vlekken op je favoriete trui, of erger nog, op je tapijt? Hiervoor heb je geen speciaal vlekkenmiddel nodig, maar wel een dopje shampoo. Doe een beetje shampoo op de vlek in je kleding en laat het even intrekken. Goed uitspoelen en herhalen indien nodig. Shampoo werkt vooral goed om bloed- of olievlekken te verwijderen.

Ook op je tapijt kan shampoo de oplossing zijn om vlekken te doen verdwijnen. Giet een klein beetje shampoo rechtstreeks op de vlek en dep zachtjes met een vochtige doek.

Tip: test altijd eerst even op een minder zichtbaar plekje van je tapijt om te zien of het geen effect heeft op de kleur.

5. Bellen blazen!

Houden de (klein)kinderen ook zo van bellen blazen? Je zult zien dat het potje zo leeg is! Gelukkig maak je met een beetje shampoo en heel wat water in geen tijd een nieuwe hoeveelheid die net zo goed werkt als deze die je in de winkel kocht. Plezier gegarandeerd!

Bron: The Spruce

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content