Zo verberg je de voet van de kerstboom

Door Rani Merckx

Bij een magische kerst hoort natuurlijk een eens zo magische kerstboom. Dit jaar zet jij ongetwijfeld een droom van een boom, maar verpest die lelijke voet of kluit aan de onderkant toch een beetje het totaalplaatje? Gelukkig zijn er heel wat manieren om die zo mooi mogelijk te verbergen.

We tonen je graag hoe je jouw kerstboom een prachtige finishing touch geeft!

De voet van de kerstboom verbergen…

… in Scandinavische stijl

Hou jij van die warme Scandinavische stijl, en trek je die graag door tot de voet van je kerstboom? Werk dan vooral met zachte materialen en natuurlijke kleuren, zoals:

  • Een zacht schapenvachtje, dat je in de plaats van het typisch witte sneeuwtapijt rond de kerstboomvoet legt. Je creëert op die manier een landelijke en supergezellige sfeer, zonder er veel moeite voor te doen!
  • een mooie rieten mand, die je kunt opleuken door het te vullen met een zachte plaid, kussens of je kerstcadeautjes bijvoorbeeld!
  • zachte en fluffy elementen, denk maar aan pompons, wol of macramé. Omdat je zoveel textiel gebruikt, krijgt je kerstboom vanzelf een extra warme uitstraling.
  • of plaats houtblokken rond je kerstboomvoet: stapel ze kriskras door elkaar, of leg ze in een cirkel.

Laat je inspireren:

… in traditionele stijl

Ga jij liever de nostalgische toer op met de klassieke kerststijl? Trek die knusse sfeer dan zeker door in het verdoezelen van je kerstboomvoet. Kies voor kleuren die typerend zijn voor kerst, zoals sneeuwwit, kerstboomgroen en warmrood. Altijd een succes!

  • Pak je cadeautjes in met inpakpapier in de typische kerstkleuren, en plaats ze voor de voet van je kerstboom. Ongetwijfeld dé leukste manier om de voet van te verbergen.
  • Het less is more-principe mag je even laten varen, want in deze stijl mag je die kerstgekte volledig de vrije loop laten. Een kersttreintje, notenkraker, kerstdorp, of een vrolijke carrousel geven jouw kerstboom een extra speelse toets, en zijn bovenal geweldige blikvangers!

Laat je inspireren:

Met dank aan Casa voor de styling van ons kersthuis.

Helemaal in kerststemming:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!