Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
@GettyImages

Je was buiten laten drogen: alleen maar voordelen!

Door Sara Dekens

De zomer, het favoriete seizoen van velen onder ons. Want het is het ideale moment om te genieten van je tuin of terras én … om de was buiten te hangen. Die buitenlucht heeft namelijk niets dan voordelen voor ons wasgoed. Wij vertellen je welke.

1. Was buiten drogen: geld en energie besparen!

Het zal je niet meer verbazen, maar deze staat natuurlijk op nummer 1. Als je je was buiten laat drogen in de plaats van in de droogkast, bespaar je energie. En dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De buitenlucht kost namelijk helemaal niets!

2. Het gaat sneller

Het lijkt alsof niets je droogkast kan overtreffen, maar dit klopt niet helemaal. Als het zonnetje schijnt en er staat een zacht briesje is je wasgoed vaak al binnen het uur droog. Dat krijgt je droogkast niet voor mekaar. Bovendien kun je zoveel rekjes buitenzetten als je wilt en veel was tegelijk laten drogen.

3. Een frisse geur

Je hoort vaak dat mensen geurdoekjes aan hun was toevoegen als ze ‘m in de droogtrommel stoppen om een frisse geur te verkrijgen. Niets zo fris als de buitenlucht, toch? Door je wasgoed buiten aan de lijn te laten drogen, gaat je kledij vanzelf lekker fris ruiken. Geen chemische geurtjes meer nodig!

4. Zon als natuurlijk bleekmiddel

Wist je dat de zon het beste bleekmiddel is dat er bestaat? Maak er zoveel mogelijk gebruik van door je witte was buiten in het zonnetje te laten drogen. De vlekken die er op het eerste gezicht niet uitgaan, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ideaal voor handdoeken, lakens, maar ook voor de rompertjes van je baby bijvoorbeeld.

5. Minder strijk

Hang je wasgoed lekker strak aan de lijn en het droogt vanzelf zo goed als kreukvrij. Dat maakt een groot verschil als je je kledij gaat strijken.

Snel je was uit de machine halen, goed uitkloppen en strak ophangen aan het wasrek is dus dé manier om de kans op kreukels te verminderen. Trek ook alvast de broekspijpen en de mouwen van je shirt recht en laat voldoende ruimte tussen de verschillende kledingstukken op je wasrek.

6. Geen gekrompen kleding

Een truitje gekrompen? Dat gebeurt helaas al te vaak als je ‘t in de droogtrommel steekt. Dat zal je niet overkomen als je je was in de buitenlucht laat drogen. Bovendien hoef je niet te sorteren. Alles mag namelijk buiten gedroogd worden, maar niet elk kledingstuk mag zomaar in de droogkast.

7. Je kledij verslijt minder

Tot slot gaat je kleding een stuk langer mee als je ‘t aan de lijn laat drogen in plaats van in de droogtrommel te stoppen. En ook dat is duurzaam natuurlijk.

Bron: roomed.nl

Nog meer was- en droogtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content