10 bijzondere kerstkaartjes om je geliefden blij mee te maken

10 bijzondere kerstkaartjes om je geliefden blij mee te maken
Getty Images

De coronacrisis was – en ís nog steeds – een ongewone periode, maar wel een waarin we meer dan ooit beseft hebben hoe belangrijk vrienden en familie en lichamelijk contact wel niet zijn. Toon daarom aan iedereen wie je lief is hoe graag je hem of haar ziet, en wel met deze 10 leuke kerstkaartjes van Belgisch talent!

Ja, je vindt ongetwijfeld een heleboel leuke kerstkaartjes in de supermarkt, maar lokaal talent en ‘eigen’ ondernemers steunen was nog nooit zo belangrijk. Daarom selecteerden wij 10 leuke kerstkaartjes van Belgische makelij die je online kunt bestellen en naar je vrienden of familie kunt sturen.

1 Derde keer, goeie keer

Op zoek naar een uniek en eigenzinnig kaartje? Dan ben je bij Kaart Blanche aan het juiste adres. Bezielers Lars en Timo maken kaartjes en tal van andere cadeau’s voor elke gelegenheid, telkens met een knipoog. Ze hebben bovendien een samenwerking met GoForest, waarmee ze maandelijks bomen planten én hun kaartjes worden standaard gedrukt op milieuvriendelijk papier.

€ 3 – Kaart Blanche

2 Oh dear my deer

Nathalie is parkinsonpatiënte en verloor tijdens de eerste lockdown haar job. Sollicitaties draaiden steevast op niks uit, maar Nathalie bleef niet bij de pakken neerzitten. Met Lily & Roses gaat ze voor wat ze echt graag doet: kaartjes met liefde maken. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Set van 5 kaartjes – € 20 – Lily & Roses

3 2022

Cato startte haar freelance avontuur enkele jaren geleden met een webshop vol kaartjes met eerlijke, en vooral je m’en fou-boodschappen, maar ook hartverwarmende wensen voor het eindejaar.

€ 2 – Cato Oyen

4 Whatsaperitieven maar!

Sjieketiep

Met Sjieketiep heeft Inge Vanhees een plaats gevonden om haar creativiteit de vrije loop te laten gaan. Net als afgelopen jaren horen daar ook dit jaar vrolijke kerstkaartjes bij. Met een welgemeende knipoog. Wij zijn fan!

Set van 8 kaartjes – € 25 – Sjieketiep

5 Gezelligheid troef

Kerstkaartjes Eva Mouton

Eva Mouton heeft wellicht geen introductie meer nodig. De Gentse illustratrice draait al enige tijd mee, maar doet dat nog altijd met evenveel enthousiasme en humor. Ook voor deze eindejaarsperiode ontwierp ze kerstkaartjes waar wij het spontaan warm van krijgen.

€ 3 – Eva Mouton

6 Schol, doe ze nog eens vol

Inne uit Mechelen omschrijft zichzelf als speelse vormgever en illustratrice. Om dit toch wel bizarre jaar af te ronden, ontwierp ze een reeks grappige kerstkaartjes met een knipoog, waaronder deze ‘Schol, doe ze nog eens vol’!

€ 3 – Inne Goossens

7 Warme wensen

Withloov is het geesteskind van Ellen uit Wilrijk en een vrolijke ode aan de handgeschreven kaartjes en brieven van weleer. ‘Altijd positief gekleurd, nooit zwart-wit’, klinkt het. Want, zo geeft ze zelf aan: ‘wat is het heerlijk om in dit tijdperk een kaartje in de brievenbus te vinden.’ We konden het niet méér eens met haar zijn!

€ 2 – Withloov

8 Boompje versieren

Sanne Verstraelen

Sanne is een illustrator en grafisch ontwerper uit ‘een klein dorpje in de Kempen’. Ze is zot van herfstwandelingen maken en vindt het helemaal fantastisch dat ze nu al zoveel kerstlichtjes kan spotten. De twee vertalen zich dan ook in een reeks heerlijk lieflijke kerstkaartjes.

€ 1,90 – Sanne Verstraelen

9 Aaibare kaartjes

Flore Deman is een freelance illustrator die bekend staat om haar werk met opvallende designs en felle kleuren. Ze bracht vorig jaar enkele kinderboeken uit, maar daarnaast maakt ze ook tal van postkaartjes en ander papierwerk. Deze soft touch kerstkaartjes met prachtige kleuren en tekeningen toveren gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

Set van 5 – € 13 – Flore Deman

Te veel vrienden en familie die je wilt verrassen met een prachtig kaartje? In de week van 9 december vind je bij Libelle maar liefst acht gratis kerstkaartjes, van onze huisillustratrice Mireille Kouwenberg! Mis ze niet!

leuke kerstkaartjes

GEEF ONS NOG MAAR EEN BEETJE ‘HO, HO, HO’!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)