© Getty Images

6 uitstapjes voor wie zich deze zomer wil verwonderen

Zandsculpturen in de vorm van onze favoriete sprookjesfiguren, een stadhuis vol bloemen of even terug naar de 17de eeuw: wie zich deze zomer wil verwonderen kan dat op de mooiste plekjes van België. Een overzicht vind je hier:

1. Flowertime

De makers van het Brusselse Bloementapijt en Floraliën slaan ook dit jaar de handen in elkaar voor Flowertime, een zomerse bloemenpracht in het stadhuis van Brussel. Van 11 tot en met 15 augustus kunnen we genieten van de mooiste geuren- en kleurenpracht die onze verbeelding prikkelt. Enkele van ‘s werelds beste bloemsierkunstenaars richten een vijftiental kamers van het stadhuis opnieuw in om hulde te brengen aan het surrealisme en zijn grote schilders.

“Het surrealisme is een kunststroming die bekendstaat om zijn ongewone, dromerige beelden en om het combineren van verschillende elementen op verrassende en soms zelfs verbijsterende manieren. De bloemkunstenaars hebben dit idee toegepast op hun bloemencreaties en zorgen zo voor een boeiende en betoverende sfeer”, zegt Pieter Toebaert, algemeen directeur van Floraliën en artistiek directeur van Flowertime. 

Voor deze prachtige ervaring betaal je € 10 in voorverkoop, € 12 aan de kassa (kinderen mogen gratis binnen). Tickets boeken via flowercarpet.brussels

2. Venster op het universum

Het planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht in Brussel is een magische plek waar je kunt genieten van de schoonheid van het heelal. We worden meegenomen op reis doorheen de sterrenhemel, en onder de planetariumkoepel genieten we van een 360° beeldervaring van die sterrenhemel.

Volwassenen: € 8, kinderen: € 6. Tickets via planetarium.be

3. Sprookjes in het zand

Nog tot 10 september kunnen bezoekers prachtige zandkunstwerken bewonderen tijdens het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Het thema? Sprookjes in het zand! Het wordt een heuse fantasiewereld, waarin meer dan twintig sprookjes en personages verrijzen uit het zand.

Volwassenen: € 12,50. Studenten, kinderen tussen 4 en 12 jaar en senioren (65+): € 10,50. Kinderen onder 4 jaar gratis. Tickets via zandsculpturenfestival.be

4. Speur en spel XL in Bokrijk

De hele zomer lang verwent Bokrijk ons met de leukste evenementen en worden we ondergedompeld in de thema’s ‘Speuren’, ‘Spelen’ en ‘Maken’.

  • Op speurtocht! Gezinnen met kinderen gaan deze zomer op beestige schattenjacht aan de hand van leuke doe- en zoekopdrachten. 
  • Stop de stroper! Ga samen op zoek naar de slinkse stroper. Acteurs helpen ons op weg in dit misdaadspel, maar zijn ze wel te vertrouwen?
  • Tijdreis naar 1900. Stap in de teletijdmachine en beleef een dag in 1900!
  • Creatief aan de slag dankzij heel wat vakmensen. Ontmoet de smid, imker, herder… en laat je inspireren om ook creatief aan de slag te gaan.

Volwassenen: € 16. 60+: € 12. Kinderen van 3 – 12 jaar: € 2. Kinderen jonger dan 3: gratis. Tickets via bokrijk.be

5. Gouden Sleutel

Nog tot en met 27 augustus kun je in de buurt van het Coudenbergpaleis in Brussel terecht voor ‘De zoektocht naar de Gouden Sleutel’, een avontuurlijk stadsspel dat je onderdompelt in het midden van de 17de eeuw, aan het hof van Aartshertogen Albrecht en Isabella. Ga met je smartphone op verkenning in de Koninklijke Wijk en ontmoet kleurrijke notabelen die je op de proef zullen stellen.

Tickets: € 5,99. Tickets via coudenberg.brussels

6. Museum of Illusions

Maak kennis met de wereld van de optische illusie in Museum of Illusions in Brussel. Het museum, van maar dan 700m², is de perfecte plek om met vrienden en familie optische illusies te ervaren en spannende hersenbrekers op te lossen. De museumstukken doen bezoekers er keer op keer weer aan herinneren dat hun perceptie net zo goed een illusionaire vervalsing kan zijn en dat je, door anders te kijken, de wereld op een andere manier kunt leren kennen.

Volwassenen: € 17,50. Studenten, kinderen tussen 5 en 18 jaar en senioren (65+): € 14,50. Kinderen onder 5 jaar gratis. Een gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen 5-18 jaar) kost € 54,50. Tickets via museumofillusions.be

Nog meer leuke uitstapjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content