Citytrip: Maastricht

Door De Redactie

Ben jij op zoek naar een leuke citytrip? Bezoek dan eens Maastricht. Die stad ligt op amper 110 kilometer van Brussel. Je kan er naar hartenlust shoppen en cultuur opsnuiven. Bovendien vind je aan de oevers van de Maas heel wat gezellige terrasjes. 

Cultuur

Maastricht bestaat uit een aantal leuke wijken die stuk voor stuk hun eigen sfeer hebben. In het oude stadscentrum wandel je tussen historische gebouwen en middeleeuwse woningen. De wijk Céramique daarentegen staat bekend als de modernste wijk van Maastricht omwille van zijn opvallende architectuur. In die wijk ligt ook het Bonnefantenmuseum. Daar kan je zowel kunstwerken van Brueghel als van Andy Warhol bekijken.

 Daarnaast heeft Maastricht ook een onderaards netwerk van gangen en galerijen. Dat netwerk is zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Shoppen

Maastricht is een echt shopparadijs! In de hippe wijk Wyck vind je geweldige cadeauboetieks, delicatessenzaken, boekenwinkels en antiquairs. Ga zeker ook eens langs bij boekhandel Selexyz Domincanen. Die boekhandel is namelijk gelegen in een kerk. In de wijk Jeterkwartier kan je ongelooflijk veel creatieve hebbedingen op de kop tikken.

De voornaamste shopstraten van Maastricht zijn de Kleine Straat, Grote Straat en Maastrichter Brugstraat. In die straten vind je zo goed als alle bekende kledingwinkels. 

Met de kinderen

Ook de kinderen zullen zich in Maastricht amuseren. Ga met hen naar speeltuin Fort Willem. Dat is een enorm grote speeltuin met wel vijftig toestellen en een minigolfbaan. Maar ook een boottocht op de Maas zullen ze zeker en vast geweldig vinden. 

Wandelen en fietsen

De stadsdienst van Maastricht heeft een aantal websites ontwikkeld waarop je wandelingen en fietstochten kan downloaden. Kijk daarom eens op de websites: www.vvvmaastricht.nl en www.zichtopmaastricht.nl.

Streekgerecht van Maastricht kan je ontdekken door deel te nemen aan een culinaire fietstocht. Maar informatie hierover vind je op www.trappenhappen.com.

Partner Content