Dag van de Trage Weg: 5x de leukste wandel- en fietstips

Dag van de Trage Weg: 5x de leukste wandel- en fietstips
Getty Images

Dit weekend kun je twee dagen lang trage wegen verkennen per fiets of te voet. Een leuk initiatief om de vele mooie paadjes in eigen land te ontdekken en te genieten van stukjes onontdekte natuur.

Dag van de Trage Weg

Noem het maar gerust een heel weekend van de trage weg! Want zaterdag 17 en zondag 18 oktober is het de bedoeling dat je wandelt en fietst op bekende, minder bekende en soms zelfs bedreigde paadjes. Heel wat buurtorganisaties organiseren leuke uitstappen en laten je hun fantastische paadjes verkennen. Benieuwd naar wat er zoal georganiseerd wordt? Wij selecteerden enkele leuke wandel- en fietstips!

5 fiets- en wandeltips op de Dag van de Trage Weg

Langs de Vallei van Het Merkske

We vertelden het je al eerder en misschien moet je wandeling nog ontdekken, maar vorig jaar was de wandelroute rond de Vallei van Het Merkske de wandeling van het jaar. En terecht! Zondag 18 oktober kun je in kleine groepjes de omgeving verkennen. Met een beetje geluk staat het water niet te hoog en kun je ook het vernieuwde knuppelpad ontdekken.

Lees hier meer over de geplande tocht.

Gloednieuwe wandelroute langs de Schelde

Bestaat er een leuker weekend om een fonkelnieuwe wandelroute in de kijker te zetten? ‘Briel, langsheen de Schelde’, is een nieuwe wandelroute van 8,5 km lang die je meeneemt langs heel wat bezienswaardigheden in de omgeving van Buggenhout. Tijdens je tocht krijg je een gratis drankje en wie meer wil weten over de historiek van de Briel, kan altijd even z’n oor te luisteren leggen bij de gids.

Zin om mee te wandelen? Hier vind je meer informatie over de inschrijvingen.

De doodendraad, een verhaal over vluchtelingen, spionage en smokkelaars

Een stukje geschiedenis opsnuiven midden in de natuur, dat doe je op zaterdag 17 oktober in Hamont-Achel. Een indrukwekkende grensversperring uit de Eerste Wereldoorlog waar zonder twijfel de meest macabere verhalen aan verbonden zijn. Even stilstaan bij een pijnlijk stuk Belgische geschiedenis.

Hier lees je meer over de inschrijvingsvoorwaarden.

Gezwind de fiets op in Knokke-Heist

Met een natuurgids het Zwin verkennen, ook dat is een leuke optie tijdens dit weekendje Trage Wegen verkennen. Op zondag 18 oktober fiets je onder begeleiding langs duizenden vogelsoorten in dit uitgestrekte natuurgebied. Het magische Zwinreservaat blijft fascineren!

Wil je meefietsen? Lees dan hier hoe je je moet inschrijven voor de tocht.

De feniksfietsroute van Poelkapelle

De omgeving van Houthulst en Langemark-Poelkapelle verken je makkelijk tijdens de feniksfietroute. Zo’n 36 km trap je langs heel wat belangrijke sites die stuk voor stuk hun plaatsje in de wederopbouw van de omgeving hebben. Denk maar aan de Vredesmolen en de Steenbakkerij. Geen tijd dit weekend? Geen probleem: de fietskaart ligt nog tot 15 november gratis ter beschikking bij verschillende toeristische diensten van de omgeving.

Spring je mee de fiets op? Lees dan hier waar je de fietskaarten kunt ophalen. Geniet ervan!

Nog zoveel meer wandel- en fietsplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)