© VTM

Nieuwsanker Dany Verstraeten neemt afscheid tijdens ‘Dank u Dany’

Door Hanne Bral

Vanavond presenteert nieuwsanker Dany Verstraeten (67) voor de allerlaatste keer het avondnieuws bij VTM. Na 35 jaar bij de nieuwsdienst gaat hij op welverdiend pensioen. Maar eerst wordt het VTM-icoon feestelijk uitgezwaaid tijdens een ontroerende tv-special ‘Dank u Dany’.

Nieuwsanker Dany Verstraeten gaat met pensioen

Op 1 februari 1989 presenteerde Dany Verstraeten de allereerste nieuwsuitzending bij VTM, en de rest is geschiedenis. Hij was een vaste waarde in heel wat Vlaamse woonkamers, ook tijdens belangrijke nieuwsmomenten zoals de verkiezingen, de dood van koning Boudewijn en de aanslagen van 9/11. Na 35 mooie jaren als nieuwsanker neemt hij vanavond afscheid van de nieuwsdienst.

Na al die jaren is het stilaan tijd dat ik het wat rustiger aan ga doen, zodat ik wat meer tijd kan vrijmaken voor mijn gezin en mijn vrienden.

Dany Verstraeten

Eigenlijk kon Dany Verstraeten drie jaar geleden al met pensioen gaan, maar hij koos er zelf voor om nog een tijdje door te gaan. Nu is hij klaar om te stoppen. “Na al die jaren is het stilaan tijd dat ik het wat rustiger aan ga doen, zodat ik wat meer tijd kan vrijmaken voor mijn gezin en mijn vrienden’, vertelt hij.

‘Dank u Dany’: zwaai Dany Verstraeten mee uit

Een tv-icoon als Dany Verstraeten kun je natuurlijk niet zomaar laten gaan. Na zijn laatste nieuwsuitzending kun je later vanavond ook nog kijken naar ‘Dank u Dany’. Daarin wordt Dany feestelijk gevierd en bedankt voor alles.

Niemand minder dan Koen Wauters verrast in ‘Dank u Dany’ een nietsvermoedende Dany Verstraeten en neemt hem mee op een roadtrip down memory lane. Van zijn eerste job op de verkeersredactie van de VRT, over zijn gloriejaren aan de zijde van Nadine De Sloovere bij VTM, tot zijn iconische nooduitzending tijdens een bommelding in de Antwerpse nieuwsstudio.

Onderweg passeren heel wat anekdotes en fijne verrassingen de revue. Zo gaat Dany op een wel heel erg letterlijke speeddate met enkele van zijn huidige VTM NIEUWS-collega’s. En niemand minder dan premier De Croo draait de rollen om en legt Dany een keer zélf op de rooster.

Tijdens een nostalgische roadtrip wordt Dany uitgezwaaid, bedankt en in de bloemetjes gezet door bekend en onbekend Vlaanderen. Het belooft alvast een ontroerende en vooral hartverwarmende uitzending te worden!

‘VTM NIEUWS’ voor de allerlaatste keer met Dany Verstraeten: vanavond om 19u bij VTM. Na Familie, om 20u35, kun je kijken naar ‘Dank u Dany’.

Nog meer tv-tips:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content