Getty Images

Schaatsen maar! Dit zijn de leukste ijspistes van het land

Vind jij het weleens fijn om de schaatsen aan te trekken? Of om simpelweg gewoon wat te dollen op het ijs? Dan staan deze leukste ijspistes van het land garant voor een flinke dosis winterpret.

4x de leukste ijspistes: schaatsen en genieten van de omgeving

Winter in Pairi Daiza

Ja hoor, nog tot en met 5 januari kun je in Pairi Daiza niet alleen de panda’s bewonderen, maar ook schaatsen op een drijvende ijspiste! De piste is maar liefst 1500 m2 groot en is daarmee de grootste drijvende schaatsbaan van Europa. Dat kan tellen! Je kunt er bovendien heel wat leuks beleven zoals speciale voedermomenten volgen met de dieren of een muzikaal poppentheater bekijken op vier verschillende plaatsen in het park.

Klik hier voor meer informatie.

Romantiek in het Minnewaterpark

De kunstmatige ijspiste in Brugge drijft op het Minnewater, wat van je bezoekje aan deze romantische stad onmiddellijk een topuitstap maakt. Geniet nog even na van je tochtje met een hapje en een drankje aan een van de vele foodstandjes en pik meteen ook een van de prachtige lichtwandelingen mee.

Klik hier voor meer informatie.

Eco-schaatsen in Knokke-Heist

Maar liefst tot en met 1 maart 2020 kun je in Knokke-Heist schaatsen op een ecologische synthetische schaatsbaan. Je kunt er bovendien een potje curling spelen op een van de twee speelbanen. Ook voor de ijshockeyliefhebbers is er heel wat winterpret te beleven én de allerkleinsten krijgen leuke schaatshulpjes mee om plezier te beleven op het ijs.

Klik hier voor meer informatie.

Tijdens een uitstapje naar de kerstmarkt

Heel wat kerstmarkten blijven nog tot en met 5 januari open én hebben vaak ook een ijspiste. Ideaal dus om te combineren met een dagje kraampjes kijken en lekkers proeven. Zo maak je er een onmiddellijk een dag vol variatie van!

Klik hier voor de leukste kerstmarkten van België.

Trek je eropuit? Dan lees je best ook dit even:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content