De mooiste herfstwandelingen: 3 toptips in de Ardennen

Door De Redactie

Een bos bomvol warme kleuren, het klaterende geluid van slingerende stroompjes en een knisperend bladertapijt … In de Ardennen is onze herfst écht op z’n best. Nog niet overtuigd? Wij verzamelden de mooiste herfstwandelingen voor jou!

Trek je wandelschoenen aan en geniet van de mooiste herfstwandelingen:

Met zicht op de burcht van Bouillon

AFSTAND: 6,5 kilometer

Bouillon lijkt in de herfst een locatie uit een sprookjesboek. Deze luswandeling bezorgt je een prachtig panorama op de 11de-eeuwse burcht van Godfried van Bouillon en de Semois. Het eerste deel van de route volgt vanaf de abdij van Clairfontaine (waar je parkeert) de wit-rode streepjes van het Grote Routepad Ardennen-Eifel naar een uitkijktoren op een heuvel rond de stad.

Als je op tijd vertrekt, heb je nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de burcht, waar tot 11 november elke dag spectaculaire roofvogelshows met valken, uilen en gieren worden opgevoerd. Of je kunt naar Rochehaut rijden, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het dorpje Frahan dat idyllisch tussen twee Semois-oevers ligt. In Botassart ligt dan weer het uitzichtpunt op de Tombeau du Géant, het ‘graf van de reus’, een beboste rots waar de Semois in een cirkel omheen meandert. Ook het wildpark is een aanrader met kinderen!
Info: routeyou.com of parcanimalierdebouillon.be

Langs het mooiste riviertje van de Oostkantons

AFSTAND: 8 kilometer

Deze fascinerende wandeling, met start en aankomst aan Haus Ternell in Eupen, neemt je op sleeptouw langs de Helle, een van de mooiste riviertjes van de Oostkantons. Eerst duik je het loofwoud van het Osthertogenwald in. Tal van paddenstoelen en af en toe een steile helling begeleiden je richting het dal. Via de stuwdam van Eupen keer je terug naar Haus Ternell, waar je maaltijd na een fikse wandeling eens zo lekker smaakt!
Meer info: eastbelgium.com

Sparrenwouden en alpenweiden in de Hoge Venen

AFSTAND: 6 kilometer

Het dorpje Hockai ligt ten oosten van Spa en vlak bij het riviertje de Trôs Marets. Precies die waterloop vormt een van de mooie locaties in deze gevarieerde wandeling door stukken veen, dicht sparrenwoud en zelfs een alpenweide. Het eerste deel aan de oostkant van het veengebied Fraineu is bezaaid met boomwortels langs de oever van de Trôs Marets. Dat maakt het begin van de wandeling ook iets lastiger. Maar dan ga je linksaf en laten de Hoge Venen zich in al hun glorie zien. Uiteindelijk beland je in het dichte, naar sparren geurende woud van Malmedy en loop je via Duzos Moupa terug naar het beginpunt.
Info: eastbelgium.com

Ook interessant:

Uit: Libelle 42/2016

Beeld: Getty Images

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content