Getty Images

De mooiste plekjes van Spanje: 19x zeker ontdekken

Door Celine Werner

De populairste vakantiebestemming moet toch wel − nog steeds − Spanje zijn. De reden is simpel: het is the place to be voor mensen die houden van roadtrips met veel diversiteit. Wij selecteerden daarom de mooiste plekjes van Spanje voor jou.

Overvloed aan hotspots

Spanje telt enorm veel hotspots, en ze zijn erg divers. Zo is Baskenland populair voor z’n weelderige natuur, wat dan weer in schril contrast staat met het meer droge land van Cartagena. Ook de talen en het eten zijn telkens anders, naargelang de plek die je in Spanje bezoekt.

Deze 19 hotspots zet je best al op je lijstje als je binnenkort naar de Spaanse zon trekt:

1

Almeria

Almeria

Heb je het graag lekker warm? Fijn zo, want Almeria is een van de warmste plekken van Spanje. Bovendien kom je er volledig tot rust op de verlaten stranden.

2

De Sierra Nevada

Sierra Nevada

Wie van bergen houdt, zal ook gek zijn op deze bestemming! Of het nu voor een flinke wandeling of een deugddoende ski-sessie is. En heb je de hoogste top van Spanje: de Mulcahén, al gezien?

3

Santiago de Compostela

Santiago

De grootste trekpleister hier is het prachtige oude stadje van Santiago, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast staat de stad ook bekend als bedevaartsoord voor christenen, én voor z’n verrukkelijke tapas.

4

De Costa Brava

Costa Brava

Bijzonder populair omwille van een overvloed aan zandstranden en natuurparken. Vooral het Montseny natuurpark wordt warm aanbevolen.

5

Pamplona

Pamplona

Wie stierenrennen zegt, denkt automatisch aan Pamplona. Maar ook voor de wondermooie gotische architectuur is het dé plaats bij uitstek.

6

Toledo

Toledo

Waarom Toledo een aanrader is? Voor z’n kathedraal (die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat), de gotische- en barokarchitectuur én de oude stad.

7

Het Alhambra

Alhambra

Het Alhambra, is een mooie weergave van de Moorse geschiedenis. Adembenemende gebouwen, prachtige tuinen, en de erg boeiende historiek zijn slechts een paar factoren die deze plek zo speciaal maken.

8

Cordoba

Cordoba

Je krijgt een heel ander gevoel hier, dan wanneer je elders in Spanje vertoeft. Dit is onder andere te wijten aan het Moorse erfgoed en de islamitische invloeden.

9

Sevilla

Sevilla

Klinkt live muziek en een heerlijk bordje tapas zowel letterlijk als figuurlijk als muziek in je oren? Maak dan zeker hier een stop. Ook de Torre del Oro kijktoren moet je gezien hebben.

10

Avila

Avila

De stad van de stenen en heiligen of Avila is een zwaar onderschat pareltje. Vooral de kathedraal is naar verluidt de moeite waard!

11

Salamanca

Salamanca

Ook deze bestemming staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst! Salamanca is bovendien ook dé plek voor studenten! Dus verwacht je maar aan een flink avondje uit.

12

Cadiz

Cadiz

Een erg relaxte omgeving is wat je bij Cadiz mag verwachten. De leuke lokale marktjes met verse voeding zijn echte hotspots voor foodies, die ook eens wat minder toeristen tegen het lijf willen lopen.

13

San Sebastian

San Sebstian

San Sebastian is de ultieme mix van strand en stad. En hoewel er best wat rijkere mensen rondlopen mag je je er zeker niet door laten afschrikken, want er is voor ieder wat wils.

14

Barcelona

Barcelona

Een trip naar Spanje is uiteraard niet compleet zonder een stop in Barcelona. Altijd al eens Gaudi’s werk in het echt willen aanschouwen? Waar wacht je op? Boek nu je ticket naar de bekendste stad van Spanje.

15

Valencia

Valencia

Wist je dat paella uit Valencia komt? Jep! En al wie zijn ogen graag de kost geeft, en het buikje graag rond eet, is hier aan het goede adres.

16

Madrid

Madrid

Aangezien Madrid de hoofdstad van Spanje is, is het bijna vanzelfsprekend dat je ook hier moet passeren. Niet helemaal overtuigd? Dan heb je het prachtige koninklijk paleis nog niet gezien!

17

Malaga

Malaga

De geboorteplaats van Picasso, en de thuisplek van de Romeinse en Moorse ruïnes. Zijn dat niet al genoeg redenen om er naartoe te trekken?

18

Ronda

Ronda

Waan je als een god in Spanje in Ronda. Het stadje ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo’n vijftig kilometer landinwaarts van de Costa del Sol op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. Lekker hoog en droog.

19

Murcia

Murcia

Vriendelijke mensen en adembenemende architectuur. Meer heb je niet nodig. Toch?

Bron: handluggageonly.co.uk

Nog meer artikels voor mensen met reiskriebels:

Partner Content