Getty Images

4 van de leukste activiteiten op Erfgoeddag

Door Elke Spelters

Het is vandaag Erfgoeddag, een dag waarop verschillende musea en erfgoedsites de deuren openzetten voor het grote publiek. Wij zetten vier van de leukste activiteiten op een rijtje.

Speelplaats van Alijn

Bij het Huis van Alijn in Gent kan je vandaag helemaal nostalgisch worden op de speelplaats van Alijn. In de binnentuin word je ondergedompeld in allerlei rages en spelletjes van vroeger en nu. Ga aan het knikkeren, maak een scoubidou of ruil flippo’s met je geliefden. Nostalgie ten top!

Huis van Alijn, Kraanlei 65 in Gent

Ontwerpen met Brusselse ‘touch’

In het Mode en Kant Museum in Brussel schuiven creatievelingen aan de tafel bij textielkunstenares Leila Boukhalfa om samen hoeden te decoreren met de meest absurde objecten. Inspiratie zocht ze bij kunstenaar René Magritte. Reservatie is verplicht, maar kan nog tot 16u.

Mode en Kant Museum, Violetstraat 12 in Brussel

Erfscape: de verloskamer

De Openbare Bibliotheek Brugge maakte in samenwerking met studenten aan de Arteveldehogeschool voor Erfgoeddag een spannende escaperoom waarbij je je aan de hand van oude leerboeken verdiept in de verloskunde uit het 17e-eeuwse Brugge. Lukt het jou om jezelf te verlossen?

Hoofdbibliotheek van Brugge, Kuipersstraat 3 in Brugge

ZOO Heritage

Lukt het je niet om vandaag op pad te gaan? Nog tot en met 1 mei kan je in ZOO Antwerpen een bijzondere (digitale) erfgoedwandeling doen. De route neemt je mee langs de geheimen van één van de oudste dierentuinen ter wereld, langs imposante architectuur en inspirerende kunst.

ZOO Antwerpen, Koningin Astridplein in Antwerpen

 

Bron: UitInVlaanderen

 

NOG MEER CULTUURTIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content