Lezeres in het buitenland: “Jan wil nooit meer terug, maar ik heb nog die afwisseling met België nodig”

Lezeres in het buitenland: "Jan wil nooit meer terug, maar ik heb nog die afwisseling met België nodig"

Steeds meer Belgen zoeken hun geluk in het buitenland. Vanja is één van hen: zij verhuisde twee jaar geleden samen met haar man Jan naar een oude cortijo in het Spaanse dorpje Alfaix.

Verhalen van vroeger

Vanja: De liefde voor Spanje werd zonder twijfel aangewakkerd door mijn man. Jan bracht van kindsbeen af élk vrij moment met het hele gezin door in hun tweede stek in het vissersdorpje Port de la Selva. De typische mañana-mentaliteit, het gevoel dat een dag geen vierentwintig maar achtentwintig uren telt, de zon en vooral het geluk dat z’n ouders uitstraalden wanneer ze in Spanje waren, zorgde ervoor dat hij er z’n hart verloor. Met al z’n prachtige verhalen over zijn kindertijd sleurde hij me mee in zijn enthousiasme. (lacht)

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VERHALEN VAN BELGEN DIE ONS LAND ACHTERLIETEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)