Op cruise met Libelle: Sofie zegt vaarwel – slot

Op cruise met Libelle: Sofie zegt vaarwel - slot

De voorbije week zat onze redactrice Sofie mee aan boord van de Radio 2-cruise, samen met een aantal Libelle-lezers. Speciaal voor ons bracht ze verslag uit van haar avonturen op het water. Maar aan alle liedjes komt een eind. Al had ze de boot bijna gemist..

“Het schip vertrekt altijd op tijd. Ja, jullie horen het goed: er wordt niet gewacht op passagiers die de kade niet op het afgesproken uur halen, omdat ze te lang op een terrasje zaten in Dover of Cadiz. En ja, ook ik – notoire laatkomer als ik ben – heb bíjna de boot gemist…”

Dag 7: adieu!

“‘Iedereen aan boord: 15u30!‘ Zo stond het in het boordkrantje. Maar het was druk geweest en ik had het boordkrantje een beetje verwaarloosd, zeg maar. Dus zat ik die bepaalde dag onwetend in zonnig Lissabon. Ik slurpte mijn cappuccino lekker traag op, drentelde op mijn dooie gemak rond in de oude Alfama-wijk, nam foto’s van betegelde gevels, zat aan de waterkant, daarna onder een boom, nam nog meer foto’s van betegelde gevels, en om 15.20 uur kreeg ik een klein hongertje.”

“Ik twijfelde: zou ik nog een tapaske eten of al naar de boot gaan? Toen een koppel het tafeltje inpikte dat ik op het oog had, ging ik maar weer ‘naar huis’. Eens op de kade begonnen er mensen naar mij te wuiven van op hun balkon. Ik wuifde terug: ‘Hé, Stephaan!’ Sympathieke kerel. Hij vouwde zijn handen om zijn mond en riep: ‘Haast u, ze vertrekken!!’ Ik dacht dat Stephaan een grapje maakte, tot ik zag dat ze aan de scheepstrap begonnen te rommelen. Na een spurtje was ik dus gewéldig blij om weer in de roze inkomhal te staan.” 

“Het vertrek van een schip uit de haven is een beetje heilig. Je kunt het zelfs een ritueel noemen. Want vlak voor het vertrekuur gaan honderden passagiers buiten staan, wachtend tot de boot zich op gang trekt. De scheepshoorn loeit en echoot over de stad, het schip groet de haven nog een laatste keer in de avondzon. Door de luidsprekers sijpelen de tonen van ‘Con Te Partiro’, het bekende Goodbye-liedje van Andrea Bocelli, en terwijl vele meeuwen de boot begeleiden naar open zee, wordt er hier en daar een ooghoek vochtig. Ja, het is absoluut het mooiste moment tijdens een cruise: de adieu…” 

Tekst en foto’s: Sofie Goossens

Nog meer Libelle cruise verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)