Libelle’s fitplan – week 7 & 8: Lieve maakt een klik in haar hoofd

Door Karolien Joniaux

Fitambassadrices Ina, Lieve, Evi en Chris halen de komende maanden alles uit de kast om hun conditie een flinke boost te geven. Sportartsen Tom Teulingkx en Guy De Schutter en sportcoach Jochen Jacobs helpen hen hierbij op weg. Zo verging het Lieve de laatste twee weken.

Sportverbod

Lieve: ”Het sportverbod van vorige week heb ik bijna verteerd. Libelle’s sportcoach Jochen Jacobs volgde het advies van de ostheopaat en gaf me zelfs nog een extra dag rust bij. Mentaal vind ik het best moeilijk. De voorbije weken is sport echt zo’n belangrijk deel van mijn leven gaan uitmaken, dat ik het moeilijk vind om de pauzeknop in te drukken. De confrontatie tussen wat ik wil en wat ik kan is hard.”

Tweede start

Lieve: ”Ook nu ik weer ben beginnen fietsen, blijf ik op mijn grenzen botsen. De pijn in mijn nek, schouders en armen blijft. En het gaat ook minder vlot als anders. Alsof mijn conditie er op die vier dagen al flink op achteruit is gegaan. Nu, ik heb het niet aan mijn hart laten komen en heb – samen met een vriendin Marleen – naar wekelijkse gewoonte toch proberen te genieten van die eerste keer opnieuw op de fiets. Goed gezelschap maakt veel goed.”

Het juiste evenwicht

Lieve: ”Ik merk dat ik in mijn hoofd een klik moet maken. Van de eerste minuut dat we met het fitplan gestart zijn, ben ik er voor de volle 100% ingevlogen, maar nu probeer ik het toch wat te temperen. Ik probeer om er iets minder fanatiek mee bezig te zijn en voel me al wat minder schuldig als ik eens een dag niet ga fietsen (lacht). En de dagen dat ik er wél op uit trek, probeer ik het gecontroleerder te doen en me echt aan mijn trainingsschema te houden. Die gedoseerde schema’s zijn er natuurlijk niet voor niets, maar soms doet dat fietsen zo’n deugd dat ik liefst van al zou blijven doorgaan.”

Op naar het doel

Lieve: ”Mijn einddoel voor Libelle’s fitplan is deelnemen aan de Hagelandse Gordel: een tocht van 25km in heuvelachtig gebied. Dat zal niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kinderen een uitdaging zijn. Ah ja, we maken er een gezinsuitstap van. Daarom zijn we ook met het hele gezin gaan oefenen – trainen, in het sportjargon. Maar wat ben ik trots op Paulien en Seppe. Bijna twaalf kilometer hebben ze gefietst. Goed gedaan, mannen! Hopelijk bereiken we zo samen ons doel.”

Meer lezen over Lieve haar persoonlijke motivatiehet opzet van het fitplan, én de trainingsschema’s waarmee je zelf aan de slag kan? Klik dan snel door.

Partner Content