© Getty Images

Moederdagtip: 7 leuke uitstapjes met je moeder

Door Sara Dekens

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor moederdag? Waarom neem je haar niet mee op uitstap? Je moeder is vast in de wolken met een heerlijke portie qualitytime. Hier vind je alvast wat inspiratie.

Op uitstap met je moeder voor moederdag

1. Tijd voor beauty

Heerlijk samen genieten én tegelijk nieuwe dingen leren, dat is de succesformule van een moeder-dochter make-up workshop. Misschien lijken jullie op elkaar, maar toch vraagt jullie persoonlijkheid, leeftijd en huid een aangepaste aanpak. Samen met een ervaren make-upartiest gaan jullie op zoek naar jullie persoonlijke make-up look

2. Naar de pluktuin

Welke mama houdt niet van bloemen? In plaats van haar gewoon een ruikertje cadeau te doen op moederdag, kunnen jullie ze samen gaan plukken. Vlaanderen telt heel wat pluktuinen waar je niet enkel het mooiste boeket samenstelt, maar vaak ook uitleg krijgt over de verschillende bloemen. Hier vind je de leukste adresjes.

3. Shoppen met een stylist

Met een dagje shoppen doe je je mama vast plezier. Kuier je liever niet doelloos rond in de winkelstraten, neem dan een personal shopper of stylist onder de arm. Hij of zij weet precies welke outfit bij jouw stijl en lichaamsvormen past en geeft je graag advies op maat. Daarna is het tijd om op uitstap met je moeder te trekken om de ideale outfit samen te stellen. Wat een plaatje!

4. High wine

High tea kennen we allemaal. Is je moeder echter geen zoetekauw, dan is High Wine een origineel alternatief. Kiezen jullie voor een stijlvol restaurant of gaan jullie liever naar een landelijke wijngaard om te gaan wijnproeven?

5. Chocolade proeven op moederdag

We blijven nog even in de culinaire sfeer hangen met de volgende tip: een chocoladewandeling in het pittoreske Brugge. Ontdek samen de leukste plekjes op zoek naar het bruine goud. Proeven is toegestaan! Wist je dat ze er zelfs een heus Chocolade Museum hebben?

Tip: op uitstap met je moeder in een andere stad? Hier vind je nog meer heerlijke adresjes om te smullen van chocolade vind je hier.

6. Naar de rommelmarkt

Houden jullie van oude schatten? Dan zal je moeder vast blij zijn met een bezoekje aan een rommelmarkt of brocanterie. Samen heerlijk snuisteren tussen oude spulletjes op zoek naar dat ene stuk dat perfect in jouw interieur past. Wat voor de ene ‘oude nest’ is, doet het hart van de andere sneller slaan. Ook dat van jou?

7. Vastleggen op canvas

Wat je ook kiest voor jouw moeder, zorg voor mooie foto’s van jullie uitstapje. Kies er de mooiste uit en laat de foto op canvas afdrukken. Zo hou je de herinnering levend en kan je mama – telkens ze naar de foto aan de muur kijkt – nagenieten van jullie moeder-dochter uitje.

Meer moederdag tips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content