© Open Bedrijvendag

Open Bedrijvendag: neem fysiek of digitaal een kijkje achter de schermen van het bedrijfsleven

Heb je interesse in natuur en duurzaamheid? Hou dan op zondag 7 oktober tijdens de Open Bedrijvendag een uurtje vrij, want Natuurpunt nodigt je uit achter de schermen van haar klimaatloodsen in Ekeren (Antwerpen) en Molenstede (Diest).

Zondag 2 oktober is het weer tijd voor Open Bedrijvendag, de dag waarop heel wat bedrijven in Vlaanderen hun deuren opstellen voor het publiek. Deze editie zal doorgaan in hybride vorm, net zoals de twee afgelopen jaren. Dat wil zeggen dat je zowel fysiek als digitaal een kijkje kunt nemen achter de schermen van het bedrijfsleven. 

Open Bedrijvendag 2022: fysiek en op afstand

De digitale editie van Open Bedrijvendag 2020 was een groot succes, en ook vorig jaar brachten veel mensen een digitaal bezoek aan een van de bedrijven. Daarom beslisten de organisatoren om net als vorig jaar het evenement op een hybride manier te laten doorgaan. Dat wil zeggen dat je fysiek een kijkje kunt komen nemen bij de deelnemende bedrijven, maar ook thuis via de computer een rondleiding kunt volgen.

Waar kun je zoal een kijkje komen nemen?

In heel Vlaanderen staan zo’n 200 bedrijven klaar om je met open armen te ontvangen. Hier kun je zoal terecht:

1

Roularta Media Group in Roeselare

Open Bedrijvendag

Wil jij als Libelle-lezeres graag eens achter de schermen piepen hoe jouw Libelle van de band rolt? Tijdens een virtuele tour neem je een kijkje bij de krantenredacties en de drukkerij. Ook leer je meer over het duurzame verhaal van Roularta. En dat allemaal vanuit je zetel!

Bekijk de virtuele tour hier.

2

Belgische scheepvaart in Antwerpen

Open Bedrijvendag

Bij het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust in Antwerpen krijg je een unieke inkijk in hoe de vlotte en veilige doorvaart op Belgische binnenwateren geregeld wordt. Benieuwd hoe de peilingen op de Schelde gebeuren? Of hoe het loodsstation op zee eruitziet? Tijdens een bezoek ontdek je het in virtual reality: je waant je in een heuse 360°-opstelling zelfs even bemanningslid aan boord! Train alvast je zeebenen, zij zorgen ervoor dat je niet nat wordt!

Meer info vind je hier.

3

Struisvogelboerderij in Tielt

Open Bedrijvendag

Wist je dat een struisvogel tot 70 jaar oud kan worden? Of dat een struisvogelei gelijk is aan 25 tot 30 kippeneitjes? Deze en vele andere weetjes ontdek je in struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Tielt. Wat ooit begon als een hobby met twee struisvogels (Romeo en Julia), groeide uit tot een familiebedrijf – zelfs één van de grootste struisvogelboerderijen van Europa. Bewonder een struisvogelkuikentje van één dag oud, voeder de struisvogels of sta zelf eens op een struisvogelei en ontdek hoe sterk het is!

Meer info vind je hier.

4

Drones in Sint-Truiden

Open Bedrijvendag

Begin 2019 kreeg Sint-Truiden er een bedrijvencampus bij voor bemande en onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector: DronePort. Lees: een industriepark met focus op de luchtvaart- en drone-industrie, verschillende vliegzones en testgebieden voor verschillende nieuwe prototypes. Maak kennis met de vloot en de piloten in Hangaar 2020. Wie weet maak jij zelfs kans op een luchtdoop!

Meer info vind je hier.

5

Hondenhotel in Bornem

Meer info vind je hier.

6

Speculoos in Baasrode

Open Bedrijvendag

In 1920 werd een bakkerij in Baasrode voor het eerst gedoopt tot La Confiance. Generatie na generatie werd de liefde voor bakken – en vooral die voor de specialiteiten speculoos en koekjes – doorgegeven. Een bezoek prikkelt zonder twijfel al je zintuigen: de geur van vers gebakken speculoos, het hele productieproces bekijken, hun overheerlijke koekjes proeven, … Proef op zondag 2 oktober zelf de La Confiance speculoos, die in 2017 erkend werd als Oost-Vlaams streekproduct!

Meer info vind je hier.

De volledige lijst met deelnemende bedrijven vind je hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content