Getty Images

De 4 meest romantische plekjes in Europa

Door De Redactie

Geen zin om de meeste romantische dag van het jaar in eigen huis door te brengen? Dan hebben wij vijf toplocaties in binnen- en buitenland om je geliefde met Valentijn te verrassen.

Geen zin in valentijn, maar wél in een romantisch tripje voor twee binnenkort? Dan hebben wij 4 romantische plekjes in Europa die je absoluut samen bezocht moet hebben.

Trevifontein in Rome

Wat is er zo romantisch aan deze fontein? Wel, de mythe errond. Vele mensen geloven dat het volgende ritueel gelukt brengt.

  1. Ga met je rug naar de fontein staan.
  2. Neem 1, 2 of 3 muntjes in je rechterhand.
  3. Gooi ze over je linkerschouder in de fontein.

Afhankelijk van het aantal muntjes dat je gooit, hangt er een andere betekenis aan vast. Gooi je er eentje? Dan keer je ooit terug naar Rome. Werp je er twee over je schouder, dan ontmoet je je geliefde in de Eeuwige Stad. Ga je voor drie muntjes? Dan staat er je een huwelijk of scheiding te wachten. Bovendien geeft de stad Rome de muntjes die in de fontein terechtkomen aan een goed doel.

Jeter des pièces dans la fontaine de Trevi

Romantisch Sevilla

Deze stad in Andalusië heeft haar romantisch karakter te danken aan de opera Carmen. Het mooie aan Sevilla is dat het er gemiddeld 18°C is. Ook in de maand februari is het er dus aangenaam vertoeven. De stad heeft veel romantische plekjes in de aanbieding, zoals de grootste gotische kathedraal ter wereld, Maria de la Sede.

De historische wijk, Santa Cruz, is een ideaal decor voor een romantisch diner met rustige, kleine pleintjes vol bloemen en pittoreske gebouwen. Ook een wandeling door een van de tientallen parken of naar de markt in de Trianawijk zijn zeker een bezoekje waard.

Balade romantique à Séville

Wegdromen in Slovenië

Wegdromen op een bootje en je onderdompelen in stukjes magische natuur? Daarvoor moet je in het stadje Bled in Slovenië zijn. Met amper 11 000 inwoners is het een geliefd romantisch plekje voor wie even helemaal wil ontspannen.

Een prachtig blauw meer, uitzicht op de bergen en een betoverend kasteel: qua romantiek zit je in Slovenië helemaal goed. Onze tip? Boek een wellnessmoment in een van de talrijke spacentra. Za-lig!

romantische plekjes

De tunnel van de liefde

Voor wie graag eens iets anders doet dan Rome of Parijs hebben we ook nog deze: de liefdestunnel in Klevan, Oekraïne. De reden waarom de bomen deze tunnel vormen is simpel: dagelijks rijdt er driemaal een trein door.

De legende zegt dat als je naar de liefdestunnel komt met je partner en je samen een wens doet, deze in vervulling zal gaan. Anderen zeggen dan weer dat je de drie kilometer lange tunnel hand in hand moet uitwandelen om je liefde te vereeuwigen. Aan jou de keuze!

Faire un voeu dans le tunnel de l'amour (Ukraine)

Er hangt romantiek in de lucht…

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content