© Speelboerderij RAVOT

5 leuke uitstapjes om het einde van de vakantie te vieren

Door Elke Spelters

Het einde van de zomervakantie is in zicht. De schoolbanken worden stilaan opgeblonken. Wil je met een knaller afsluiten? Wij verzamelden vijf leuke uitstapjes die je geen hap uit je portemonnee kosten.

Lekker ravotten

Op 30 augustus doet speelboerderij RAVOT opnieuw van Open Speeldag. Tussen 13 en 18 uur kunnen kinderen zich naar hartelust uitleven op het springkasteel, rondracen met tractortjes of een handje toesteken bij de dieren. Zowel de binnen- als buitenspeeltuin staan volledig ter beschikking. En wie honger heeft kan genieten van een lekker hapje en tapje. Neem voor jezelf gerust een boek mee, want je kinderen ben je ongetwijfeld de rest van de dag kwijt.

Volwassenen: gratis. Kinderen: € 5.

Sfeervol stadsfestival

Een van de leukste ontdekkingen van de afgelopen jaren moet wel Mechelen zijn. En dit weekend wordt de stad nog een tikje leuker… Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus kan je op zes verschillende locaties in de Mechelse binnenstad terecht voor het gratis stadsfestival Maanrock.

Op vrijdagavond wordt het startschot gegeven tijdens de #2800-parade. Onder andere Bart Peeters en De Ideale Mannen, Niels Destadsbader en Pommelien Thijs staan op het podium, in Rommy’s Zomertuin op de Wollemarkt laat je je kroost zich even uitleven, in de Smaakstraat snoep je van de lekkerste gerechten en tieners halen hun hart op in het pop-up skatepark van Skatehouse. Kortom: een weekend lang vertier voor groot en klein!

Gratis toegang.

Jump around

De zomervakantie loopt op z’n eind, dus wie zich (of zijn kinderen) nog even wil uitleven, moet naar Bouncy Games op het Brusselse Rogierplein. Jong en oud kunnen door 2000m² springkasteel stuiteren, met daarnaast tal van foodtrucks en animaties.

Ben je toch ter plaatse? Combineer twee fijne uitstapjes en breng even een bezoekje aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, want daar kun je nog tot het einde van de zomervakantie de LEGO® DREAMZzz tentoonstelling bezoeken. Om de 125ste geboortedag van René Magritte te vieren, bewonder je er onder andere een LEGO-versie van zijn beroemde schilderij De Terugkeer. In de LEGO-workshopruimte haal je de kunstenaar in jezelf naar boven.

Prijs Bouncy Games: vanaf € 7. Prijs Koninklijke Musea voor Schone Kunsten: gratis voor kinderen, € 10 voor volwassenen.

Reis rond de wereld

Wil je deze zomer nog een laatste keer op reis? Bezoek de hele wereld in één dag. Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus kun je in het Park van de Oude Abdij in Kortenberg naar SMA(A)K, een overheerlijk foodtruckfestival met streetfood uit alle hoeken van de wereld. En tussen al dat lekkers geniet je ondertussen van swingende beats, theater en animatie voor groot en klein.

Gratis toegang. 

Knaldrang

Letterlijk knallen? Op 26 augustus wordt het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke afgesloten met een spectaculaire show van het Belgische HC Pyrotechnics. De voorstelling staat in teken van liefde, muziek en schoonheid. Op het einde van de avond wordt de winnaar van het festival bekendgemaakt. Voor de gelegenheid houden de strandbars hun deuren open tot 22 uur in plaats van 20 uur zodat je tijdens het spektakel kunt genieten van een lekker drankje en hapje. Datenight!

Gratis toegang.

Nog meer leuke uitstapjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content