© Thaïs Vanderheyden / Great Art for Great Kids

Doe-tip: snoezige kunst kijken tijdens Great Art for Great Kids

Door Hanne Bral

Op zoek naar een knus uitstapje samen met je kroost? Dan kun je op de Grote Markt in Brussel de gloednieuwe expo ‘Great Art for Great Kids’ gaan bezoeken. Een schattige en originele manier om kunst te leren kennen – voor jong én oud.  

Great Art for Great Kids: snoezige kunst op kindermaat

Thäis Vanderheyden is een Belgische illustratrice, die je misschien wel kent van kinderboeken als ‘De Spiekpietjes’ en ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’. Dat laatste boek krijgt nu een levensechte expo in Brussel, ‘Great Art for Great Kids’.

Net zoals in het prentenboek leert Thaïs je tijdens de expo via haar snoezige illustraties kennismaken met de grootste kunstwerken van de wereld. Een vos, een ijsbeer of een krokodil: de schattigste dieren hebben de hoofdrollen overgenomen in wereldberoemde schilderijen. Zo amuseren kleine biggetjes zich naar hartenlust in de slaapkamer van Vincent Van Gogh, neemt een panda de plek in van De Schreeuw, en ook Het Laatste Avondmaal is een heuse beestenboel.

great art for great kids
© Thaïs Vanderheyden / Great Art for Great Kids

Op speurtocht langs bekende kunstwerken

De stemmen van niemand minder dan acteurs Clara Cleymans en Michael Pas (Code 37, Kulderzipken) nemen je mee op een ludieke ontdekkingstocht langs bekende schilderijen en portretten. Een heleboel beroemde schilders passeren de revue: van de gebroeders Van Eyck, tot Michelangelo, Mondriaan en Keith Haring. Kun jij de oorspronkelijke schilderijen herkennen?

Onderweg zijn er heel wat interactieve animaties en voor de kinderen is er ook een speciale speurtocht. Kortom: achteraf kunnen jij en je kroost bekroond worden tot echte kunstkenners. En wie weet krijg je daarna wel zin om zelf te gaan tekenen, schilderen of kleuren!

Praktische info

  • Wanneer: nog tot en met 30 mei 2023, telkens van donderdag tot en met zondag tussen 10u en 18u.
  • Waar: Grote Markt 24, 1000 Brussel
  • Toegankelijkheid: De grote zalen zijn enkel bereikbaar via een trap en dus niet toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.
  • Prijs: tussen € 11 en € 15. Gratis toegang voor kinderen tot 4 jaar.
  • Tickets & info vind je hier.

Nog meer doe-tips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content