Deze week in Libelle: de allerlekkerste boontjes in een verrassend zomers jasje

Door Rani Merckx

Belgische toppers als boterboontjes, prinsessenboontjes en snijbonen zijn nu op hun allerbest. En met de recepten die je deze week in Libelle vindt, kun je gemakkelijk zelf de lekkerste boontjes doppen… euh, klaarmaken!

20x boontjes in een verrassend zomers jasje

Gekookt, gestoomd of geblancheerd. Als een knapperige beet op een plaattaart of in een pittige curry: deze week in Libelle koken we twintig keer verrassend met onze Belgische boontjes. Maar ook in de rest van de wereld groeien heerlijke bonen waarmee we met veel plezier aan de slag zijn gegaan.

De ene boon is de andere niet

Wist je dat prinsessenbonen, boterbonen en snijbonen wel degelijk verschillend zijn van elkaar? Met name de smaak, die is geheel anders. Zo hebben prinsessenbonen een fijne bonensmaak, snijbonen een zachte, lichte zoete smaak en boterbonen hebben een – zoals de naam verklapt – milde, romige botersmaak. En in onze gerechten komen deze Belgische toppers helemaal tot hun recht.

Dus, voor de bovenste beste boontjes: haal nu je Libelle van deze week in huis!

© Wout Hendrickx

Ook dit lees je deze week in Libelle:

  • Fitter ouder worden: simpele tips die werken voor iedereen!
  • Openhartig: Liese is zielsgelukkig met haar latrelatie
  • 15x kamperen vlak bij huis!
  • De perfecte thuis-manicure met ons handige stappenplan

Dat en nog veel meer interessante, ontroerende en fijne artikels lees je deze week in Libelle, vanaf donderdag 9 juni in de winkel. Of download de Mijn Magazines app en lees je favoriete magazine digitaal.

Mijn Magazines App: gratis in de App Store en Google Play.

Vers van de pers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content