5x manieren om stress te vermijden bij de start van het nieuwe schooljaar

Gedaan met lekker luieren op maandagochtenden, heerlijke onderonsjes onder de avondzon met de daarbijbehorende bbq, en de vakanties in het Zuiden, want het nieuwe schooljaar is van start gegaan. En daar gaat — zoals dat jaarlijks het geval is — altijd wat stress mee gepaard.

En dat niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ouders of zelfs mensen zonder kinderen die opnieuw aan de slag moeten. Maar de onderstaande tips kunnen jou ongetwijfeld soelaas bieden. Lees maar!

Bye bye stress

Een goede nachtrust

Wanneer je goed geslapen hebt, voel je je zowel lichamelijk als mentaal een pak beter. Dus een goed nachtrust is met andere woorden cruciaal. Komen je gedachten en stressgevoelens de kop opsteken van zodra je onder de wol kruipt? Dan is het geen slecht idee om SEDATIF PC eens uit te testen: een homeopathisch geneesmiddel om angstsymptomen of emotionele toestanden te verlichten.

Organisatie & structuur

Niets is vervelender dan uitgerust op het werk terug te keren en te merken dat er heel wat taakjes op jou wachten. Tip: ruim je bureau op en noteer alles in je agenda, op jouw to-dolijst of post-its, zodat alles wat meer structuur krijgt. Dan zul je merken dat je je al een pak kalmer voelt vooraleer je met het feitelijke werk begint.

Ga sporten

Geen tijd, te moe of ongesteld: de excuses die we gebruiken om niet te moeten sporten zijn talrijk. En toch, is het net beweging dat jou zal helpen om je weer hélemaal zen te voelen na een zware dag. Toch niet sportief? Dan zal een flinke wandeling deugd doen!

Gezond eten

Heb je veel stress? Consumeer dan vooral etenswaren de rijk zijn aan:

  • Omega 3: dit vetzuur vind je in onder andere zalm en amandelen, en het zorgt ervoor dat er meer van het slaaphormoon melatonine vrijkomt.
  • Magnesium: werkt kalmerend en helpt je spieren en bloedvaten te ontspannen. Dit vind je in bijvoorbeeld volkoren brood of zwarte chocolade.
  • Vitamine B: te vinden in groene groenten! Hiermee zul je de vermoeidheid bestrijden, maar het helpt ook bij het de aanmaak van het gelukshormoon dopamine.

Optimisme

Hoe negatiever de gedachten, hoe zwaarder de stress zal doorwegen. Dus bekijk het zo: als je nu gaat werken, heb je voor je het weet weer centjes bij elkaar voor die zalige droomreis waar je zo naar uitkijkt.

Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!